Recent Comments

Bozkır'ın Tarihi Bıçakcısı Kurban Bayramı'na hazır


Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, kurban kesimlerinde kullanılacak olan bıçaklar da tezgâhtaki yerlerini aldı.  İlçemizin tek ve özel Bozkır tarihi bıçağını el yapımı olarak kendi atölyesinde yapan bıçak ustası Abdullah İZMİR, “ Kurban Bayramı yaklaştı, bıçakların tezgâhlardaki yerlerini aldığını söyleyerek, “Biz şimdiden hazırlıklarımızı yapmış olduk” dedi.

Sadece Bozkır’a has tarihi “ÇAT BIÇAĞI” yapan Abdullah usta bu konuda ilçemizdeki bıçak ustalarının sonuncusu. Vatandaşların Kurban bayramında kullanacakları bıçaklarını almak için şimdiden gelmeleri gerektiği çağrısında bulunan İzmir, “Son haftaya sıkıştığı zaman işler yoğun oluyor. Kurban bayramı nedeni ile her kesin bıçak satmaya kalkıyor. Vatandaş da kaliteli fiyatına kalitesiz bıçaklar alıyor ” diye konuştu. 

Kurbanlıkların kesiminde ucuz ve büyük bıçakların kullanılmasından kaçınılması gerektiği uyarısını yapan İzmir, “Büyük bıçak elde çabuk dönmediği için kurbanı kesen kişiyi zorlar. Bu da yaralanmalara neden olur. Özellikle Çin yapımı bıçaklar ve marketlerde satılan ucuz bıçaklar kurban kesiminde kullanılmamalı. Bunlar da acemi kasapların sayısının artmasında büyük etken oluyor. Bu konuda vatandaşları uyaran Abdullah usta kurban bayramında bıçak konusu çok önemlidir. Buradan herkesi uyarıyorum. Bıçak bir kez alınır. Bir kere alsınlar ömürlük olsun ” ifadesinde bulundu.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.