Recent Comments

Bozkır'da Tavşan, Keklik ve Su Kuşu avı başladı


Bozkır Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin YILDIZ, 2011 Ekim ayının 15’inden itibaren tavşan keklik ve su kuşu avlarının başladığını bildirdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamamda, tavşan, kınalı keklik, kaya güvercini, çulluk, kara tavuk, Macar ördeği gibi hayvanların Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde gün doğumunun bir saat öncesi ve gün batımının bir saat sonrası arasında, avın serbest olduğu sahalarda avlanılabileceğini bildirdi.

Verilen tarih ve günler haricinde ava çıkan ve kurallara uymadan usulsüz av yapan avcılar hakkında gerekli idari cezaların uygulanacağını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

''Doğadan yararlanarak avlanan, avcılık belgesi ve avlanma hakkı olan tüm avcıların aynı zamanda doğayı korumaları ve usulsüz avlanmamaları, limitler çerçevesinde avlanmaları, yaban hayvanlarının çoğalmasına katkı sağlayacaktır. İl Çevre ve orman Müdürlükleri av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetleri gerekli kontrol çalışmalarını yürütmekte olup, tüm duyarlı avcıların da doğayı korumaları bir vatandaşlık görevidir. Bu kurallara uyarak avlanan avcı camiasının tavşan, keklik ve su kuşları avlarının kazasız belasız ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz.'' Dedi. 


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.