Recent Comments

Yüksekova ve Çukurca'da 26 asker şehit

Hakkari'den acı haber geldi.  Çukurca İlçesi'nde konuşlu askeri birliklere 8 ayrı PKK grubu tarafından saldırı düzenlendi. Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda ilk bilgilere göre 26 asker şehit oldu, 22 asker de yaralandı.



İlk bilgilere göre çatışmalarda 26 askerin şehit olduğu, 22 askerinde yaralı olduğu belirtiliyor.
Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü. Çukurca bölgesinde aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendiği ifade ediliyor. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtiliyor.
Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Çok sayıda teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor.
Çatışmalar yer yer sürerken, bölgeye sabah saatlerinde hava destekli bir operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY BAŞKANI BÖLGEYE GİTTİ
Saldırının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye hareket etti.
REUTERS: ASKERLER KUZEY IRAK'A GİRDİ
Hakkari'deki saldırı, 'Sınır ötesi harekat olur mu?' sorusunu ortaya çıkardı. Reuters haber ajansı, Türk askerlerinin sıcak takiple Kuzey Irak'a girdiğini duyurdu. Reuters, askerlerin sınırdan 3-4 km içeri girdiğini kaydetti.


DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ

Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.
VALİ TÜRKER "EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ"
Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri noktalara aynı anda yapıldığını belirten Vali Türker, güvenlik güçlerinin de anda karşılık verdiğini, kendisine ulaşan son bilgilere göre de şehit ve yaralı olmadığını, ancak çatışmanın sürdüğünü bildirdi.
TERÖR ZİRVESİ TOPLANDI
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kekliktepe bölgesinde bulunan askeri birliğe yapılan ve 26 askerin şehit olduğu saldırının ardından, Başbakanlıkta terör zirvesi toplandı.Kazakistan ziyaretini iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu saldırıyı değerlendirmek üzere bir araya geldi.
HAKKARİ'DE HAVA HAREKETLİLİĞİ
Hakkari ile İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'nde de yoğun hava hareketliliği yaşandı. Hakkari ve Şemdinli'nin Derecik Beldesi'den geçen uçaklar, Irak sınırına doğru gitti.Askeri hareketiliğin yoğun sürdüğü bölgede dün akşam saatlerinde yaşanan hava hareketliliği bugün de akşam saatlerinde devam etti. Dün saat 20.30'da Hakkari ile Şemdinli ilçesi'nin Derecik Beldesi semalarında peş peşe geçen uçakların, Irak sınırına doğru gittikleri görüldü.

PKK'LILARIN HABURDAN GİRİŞ YILDÖNÜMÜ
İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 19 Ekim 2009'da Kuzey Irak’taki Kandil Dağı ile Musul yakınlarındaki Mahmur Kampı'ndan Türkiye’ye ‘barış grubu’ adı altında 34 kişilik grup giriş yapmıştı. PKK'lıların gelişi sırasında sınırda düzenlenen karşılama, toplumun hafızalarında derin iz bırakmıştı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.