Recent Comments

Zeytinburnu Bozkır Gecesi

Zeytinbur'nunda 12 Eylül de başlayan Yöresel Günler, farklı sesleri ve farklı yüzleri bir araya getiriyor.


Etkinlikte; Arnavut’undan Rumelilisine, doğulusundan Karadenizlisine birçok dernek, temsil ettikleri bölgenin gelenek, görenek, örf adet ve giyim-kuşamlarını sergileme imkanı buluyor.. Başkan Aydın, amaçlarının farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı Zeytinburnu’nun bu özelliğini tüm dünyaya göstermek olduğunu söyledi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Günler kapsamında 30.Eylül.2010 Cuma Saat:19: 30-24:00 arası Bozkırlılar Derneğinin düzenlediği Bozkırlılar Gecesi yapıldı. Gecenin Sunuculuğunu Aslan Mustafa yaptı.

Gecede Konya Bozkır Folklor Ekibi, Yerel sanatçılar sahne aldı ve Sürpriz Etkinlikler gerçekleştirildi. Bozkır Folklor Ekibi de türküleri ve oyunlarıyla geceye renk kattı.

Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayyıldız işte Bozkırlıların gücü dedi. Başkan, Salonu tıklım tıklım doldurup en kalabalık ve en görkemli geceye imza atan hemşerilerini kutladı.

BAŞKAN AYDIN BİRLİKTE DÜNYANIN GÜZEL OLDUĞUNU VURGULADI 
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Yöresel Günlerin asıl amacının birlik ve beraberliği perçinleştirmek olduğunu söyledi. Başkan Aydın Dünyada tek başınıza olduğunuz düşünün dedi. Bütün nimetlerin etrafınızda olduğunu düşünün bu dünyanın tek başına bir değeri anlamı olur mu diye sordu. Belediye Başkanı Murat Aydın Dünyanın değerinin birlikte beraber dostça yaşamakla olduğuna vurgu yaptı. Belediye Başkanı Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız’a teşekkür etti.

GECEYE KATILAN İSİMLER 
Bozkırlılar Gecesine, Zeytinburnu Belediye Başkan Murat Aydın, Zeytinburnu Emniyet Müdürü Sezgin Öndem, Ak Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Arzu Akan, Şevki Şar,Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver,Meclis Üyesi Engin Şen, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Fethi Ahmet Alparslan, Has Parti İlçe Başkanı Abdulhakim Kaya, CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi İlkay Biber, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Dindar, Selvispor Kulüp Başkanı ve İşadamı Yahya Dediş, Zeytinburnu Haber Gazetesi Yazarı Nuri Yüceer, Zeytinburnu’ndaki STK Başkanları ve Yöneticileri, Amatör Kulüp Başkanları , Beştelsizspor Başkanı Naci Sert , Telsiz Mahalle Muhtarı İmdat Toraman ,İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı Yavuz Tekçe, Mehmet Öz’ün Babası Mustafa Öz, İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı Yavuz Tekçe İş adamları, siyasiler, sanatçılar, sporcular, Bozkır Belediye Başkanı , Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, Bozkırlılar Vakfı Başkanı Kamil Bilgin, Çevre kasaba ve köy dernek başkanları katıldı. Bozkırlılar Derneğine tahsis edilen stant da ise; Bozkır Tahini, Bozkır Elması, Bozkır Mahalli Yemekleri, Bozkır’ı tanıtıcı kitap ve broşürler, Bozkır Kartpostalları, Bozkır Folklor Ekibi’nin CD ve VCD’lerle Bozkırın tanıtımı yapıldı.
Kaynak:Zeytinburnu Haber
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.