Recent Comments

BİR mum da SİZ yakın!


Bir mum’un diğer mumu yakarak aydınlatmasıyla kaybedeceği hiç bir şey yoktur.!
Bu hikâye Türkiye Meme Vakfı’ndan Dr. Can Gürbüz tarafından alınmıştır. Orta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur. Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak gülüştüklerini fark eder. Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki rozetine gülmektedirler. Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam yan masadakilerin bu ısrarlı sırıtmalarına dayanamayarak elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete götürerek Bu mu? Diye bakışanlara sorar.
Yan masadakiler yüksek sesle gülerek, Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmışdiyerek sırıtmaya devam ederler. Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek, Lütfen masaya buyurun bunu tartışalım der. Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkıntı hissine kapılsa da gelip masaya oturur.
Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle, Bu rozet tüm dünyada içinde bulunduğumuz ayda kadınların arasında meme kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor. Ben bu rozeti annemin adına takıyorum der. Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı, Çok üzüldüm anneniz meme kanserinden mi öldü diye sorar. Hayır diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder: Annem sağ. Küçük bir çocukken kendimi yalnız hissettiğim korkulu anlarımda her zaman başımı saklayabileceğim ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin memeleri. Annemin sağlığı için dua ediyorum. Hımmm diye kekeler delikanlı.
Bu rozeti karım için takıyorum diye devam eder orta yaşlı adam. Karınız da herhalde iyi diye sorar delikanlı Evet, evet der adam Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman, 23 yıl önce Sevgili kızımı beslemiştir memesiyle. Karımın sağlığı için Allaha şükrediyorum. Sanırım kızınızın sağlığı içinde takıyorsunuz? Hayır... Kızımı bir ay önce meme kanseri nedeniyle kaybettik. Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş, memesinde fark ettiği kitleyi. Bu nedenle geç kaldık!
Genç delikanlı,yüzündeki utangaç ve üzüntülü bir ifadeyle Çok üzgünüm bayım özür dilerim der.. Orta yaşlı adam Kızımın anısına öğünerek takıyorum bu küçük pembe kurdeleyi. Bu sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum. Şimdi evine git, karınla, kızınla, annenle konuş, deyip cebinden çıkardığı pembe kurdele rozetini uzatırken, delikanlı öne eğilir ve Takmama yardım edebilir misiniz? Diye mahcup mahcup sorar.
Hayatımızda, yaşamımızın tamamında önce sağlık, huzur, mutluluk gelir. İnsanlar gençlik yıllarında para kazanmak için, sağlıklarını verirler. Daha sonrada sağlıklarını kazanmak için kazandıkları paralarını geri verirler. Onun için hayatta derinlemesine düşünmeyi, kendimizle dertleşmeyi öğrenebilmeliyiz. Ve de diyorum ki! Mutlu olabilmek için ya imkânlarımızı çoğaltacağız yâda istek ve arzularımızı azaltacağız!
Not: Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir.40 yaş üzeri her kadın yılda 1 kez meme muayenesi yaptırmalıdır. Bilgi: 444 1 300
Haftanın Sözü: Sevmek mi nedir? Sevmek; Biri sana git dediğinde, Kalmak istiyorum diyebilmektir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.