Recent Comments

Bozkır Belediye Başkanları Hep Beraber Ankara'ya Gitti

Bozkır-Çağlayan-Dere ve Sorkun Belediye Başkanları Çarşamba Çayının Islahı ve İstimlak çalışmaları ile arıtma tesisinin kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için Ankara’ya gittiler. Başkanları Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı karşıladı. Başkanlar Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla da makamında yaklaşık bir saate yakın görüştükleri öğrenildi.






Geçtiğimiz yıl selden taşan Bozkır Çarşamba Çayı Ankara ve Konya Valiliğinin gündemine bomba gibi oturmuştu. Zamanın Ak Parti Konya Milletvekilleri Çarşamba Çayının Islah çalışmaları projesine 14 milyon TL gibi bir rakam ayırtmışlardı.

Sorkun-Dere-Çağlayan ve Bozkır sınırlarının ortasından geçen Çarşamba Çayının Islah Çalışmalarının ihalesine çıkılabilmesi için, Sorkun-Dere-Çağlayan ve Bozkır belediyelerinin kendi mücavir alanları içerisinden geçen yerlerin istimlak çalışmaları belediyeler tarafından yapılması gerektiğini, fakat istimlak çalışmalarını adı geçen Belediyelerimizin yapamayacağını ve maliyetinin oldukça yüklü olduğu gerekçesiyle dört başkan Ankara’ya gittiler. Çarşamba Çayının ıslah çalışmaları için 14 Milyon TL. gibi bir rakamın ayrıldığını duyan, Bozkır-Çağlayan-Dere ve Sorkun Belediye Başkanları Mustafa Uyar, Ziya Kara, Mustafa Şahin ve Abdurrahman Keşir birlikte Ankara’nın yolunu tuttular. Bozkır Çarşamba Çayının Islah Çalışmalarına başlanabilmesi için, istimlak çalışmalarını, Sorkun-Dere-Çağlayan-Bozkır Belediyelerinin yapması gerektiğini öğrenen başkanlar, istimlak çalışmalarını kendilerinin yapamayacaklarını ve bu çalışmalarında DSI tarafından yapılmasını istediler.

AK Parti’nin Bozkır İlçe Kongresine katılan ve konuyu kendisine anlatan başkanlara Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı: “Ankara’ya kadar gelin gereken ne ise yardımcı olalım” demesi üzerine bu dört başkan geçtiğimiz hafta içerisinde el ele vererek Ankara’nın yolunu tuttular.

Çarşamba Çayı ile ilgili Ankara ziyaretlerini Dere Belediye Başkanı Mustafa Şahin gazetemiz Bozkır Postasına şöyle değerlendirdi: “Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’yı makamında ziyaret ettik. Milletvekili Kabakçı makamında bizi ağırladı. Kabakçı’ya Sorkun-Dere-Çağlayan ve Bozkır Kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Bu çalışmalar ile birlikte arıtma tesisinin yapılacağı alanında istimlak çalışmalarının biran önce olmasını istedik. Bunun üzerine Konya Milletvekili Kabakçı İller Bankası Genel Müdürlüğünün yetkilileriyle telefonda görüştü ve bizi de İller Bankası Genel Müdürlüğe yönlendirdi. İller Bankası Genel Müdürlüğündeki yetkililerle görüşmelerimizden de olumlu sonucu aldık. İller Bankası Genel Müdürlüğü Kanalizasyon arıtma tesisinin kamulaştırma bedellerinin ise hemen şahıslar hesabına kısa sürede geçeceğinin müjdesini verdiler” dedi.

Ankara ziyaretini gazetemize değerlendiren Dere Belediye Başkanı Mustafa Şahin, Çarşamba Çayının Islah Projesinin de hayata geçmesi için bu güzergâhtaki istimlak çalışmalarının DSİ tarafından yapılması için, Milletvekili Mustafa Kabakçı’ya konuyu anlatmışlardır. Kabakçı ise bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan randevu alarak çözülebileceğini söylemesi üzerine, Kabakçı Bakan Eroğlu’ndan başkanlar adına saat 14.45’e randevu aldığı öğrenildi.

Daha sonra Başkan Şahin Bakan Eroğlu ile görüşmelerini gazetemize değerlendirirken: “Sayın Bakanımız sağ olsunlar biz dört başkanı makamında en güzel bir şekilde ağırladı. Bizleri can kulağıyla dinledi. Yardımcı olabileceği konularda da ne yapılması gerekiyorsa yaparız derken, örneğin Çarşamba Çayı üzerindeki bulunan ve selden yıkılan köprülerin DSİ tarafından yapılacağını belirtmiştir.

Ayrıca Çarşamba Çayı Islah Projesiyle ilgili yapılacak olan istimlak çalışmalarının ve projelerinin DSİ tarafından yapılacağını, fakat Başbakanlık genelgesi gereği kamulaştırma bedelinin DSİ tarafından yapılamayacağını söyledi. Bu kamulaştırma bedellerinin karşılanması için diğer bakanlıklarımızdan görüş ve yardım talebinde bulunacağını belirtti. Bizlerde Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na arıtma ve Çarşamba Çayının Islah çalışmaları ile ilgili dosyaları kendine takdim ettik. Bize her türlü destek sözü veren Sayın Bakanımıza ve bizi karşılayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’ya destek ve yardımlarından dolayı dört başkan olarak ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.