Recent Comments

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu’na İl Genel Meclisi Bozkır Üyesi Hayri Ak seçildi.


Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde ilçelerdeki yaban hayvanlarının tarım ürünlerine ve çiftçiye verdiği zararları gündeme aldı.

Tarım Komisyonu ile Ar-Ge Komisyonu’nun raporları ile masaya yatırılan sorunun çözüm önerisi ise avlanma olarak belirlendi.

Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşimini İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Ünal’ın açılış konuşmasında, Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan pilotlara başsağlığı dilediği toplantıda Tarım Komisyonu’nun Ekim ayı içinde Beyşehir Çumra, Doğanhisar, Güneysınır, Meram ve Seydişehir ilçelerindeki çalışmalarına yönelik raporlar okundu. Komisyon Başkanı Doğan Çiftkat’ın sunduğu raporlarda ayrıca bazı ilçelerdeki domuz ve ayı gibi yaban hayvanlarının verdiği zararlar ele alındı. Doğan, raporunda, “Çiftçilerin ve tarım ürünlerinin yaban hayvanlarının verdiği zarardan kurtulması için kaymakamlıklar, ziraat odaları, ilgili kurumlar ve avcılar kulübü ile birlikte çalıştay başlatılarak, takip edilmesi gereken ilke ve esasların, aksayan yönler bertaraf edilerek etkinliği sağlayacak şekilde yeniden belirlenmesi ve çıkan sonucun her yıl yayınlanan 'Merkez Av Komisyonu' kararında uygulanması uygun görülmüştür” dedi.

DOMUZ KURŞUNU ÖDENEĞİ ARTIRILMALI

Aynı konuda inceleme yapan Araştırma ve Geliştirme (AR-Ge) Komisyonu adına hazırlanan raporu ise Komisyon Üyesi Ramazan Yalçınbadem sundu. Komisyonun yaptığı çalışma doğrultusunda Merkez Av Komisyon kararındaki şartlara uyulması ve gerekli izinler alındıktan sonra yaban domuzu avı yapılması önerisinde bulunan Yalçınbadem, İl Özel İdaresi tarafından çiftçiye dağıtılan domuz kurşunu için ödeneğin 20 bin TL’den 50 TL’ye, dağıtılan kurşun adedinin ise 36 binden en az 100 bine çıkarılması gerektiğini kaydetti.
Konu bir kere de üyelerine müzakeresine açıldıktan sonra rapor geldiği şekliyle kabul edildi.
Gündemde ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin 32. maddesine istinaden İl Milli Eğitim Danışma Kuruluna İl Genel Meclisi’nden 2 üye görevlendirilmesi konusu görüşüldü. İl Milli Eğitim Danışma Kurulu’na İl Genel Meclisi Hüyük Üyesi Turan Peker ile Bozkır Üyesi Hayri Ak seçildi.
Konya İl Genel Meclisi Kurban Bayramı nedeniyle birleşimlerine ara verdi. Meclis, beşinci birleşimine 10 Kasım 2011 Perşembe günü saat 14.00’te başlayacak.

Kaynak:Merhaba Haber



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.