Recent Comments

UNUTMUŞ GİBİ YAPACAĞIZ

Sevgili şehitlerimiz, sizi unutmayacğız diyoruz ya! yalan… Unutacağız. Bakmayın şimdi içimizden fışkıran öfkeyle, nefretle haykırdığımıza, unutacağız. Birkaç gün üzüleceğiz, ağlayacağız, lanetler okuyacağız ama sonra unutacağız. Çünkü bizler bir destan yazan atalarımızı bile unuttuk. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında vatanı için düşmanla çarpışıp canını veren kahramanlarımızı bile unuttuk. Sizi de unutacağız. Onlar ki bize özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan uğruna şehit olmuşlardı, onlar ki evlerinden memleketlerinden binlerce kilometre uzakta, hiç adını bile duymadıkları Çanakkale’de Afyon’da İzmir’de şehit olmuşlardı… Biz onları unuttuk. Sizide unutacağız. Biz o şehitlerimizin hiç birine layık evlatlar olamadık, isimlerini bile getiremedik memleketlerine, bir anıt dikip tek tek adlarını yazalım unutmadığımızı gösterelim dedik, ama hâlâ başaramadık. Çünkü çoktan unutmuştuk onları, sizide unutacağız.

Şimdi içimiz yanıyor, bu yüzden en edeplimizin bile ağzı bozulup küfürler ediyor. Çünkü elimizden başka bir şey gelmiyor. Bizim vergimizle beslenenlerin bize kurşun sıkması karşısında çaresizce bakmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah kimseyi böyle çaresiz bırakmasın. İçimizden öfke dalgaları geçerken, hiçbir şey yapamıyoruz ya, işte bu bizi kahrediyor. Devletimize güvenmekten başka elimizden bir şey gelmediği için, sadece küfür ediyoruz. Aklımıza her geldiğinde de küfür edeceğiz ama sonra unutacağız. Aslında unutmayacağız sizi, unutmuş gibi yapacağız. Çünkü geçmişte atalarımızın kahramanlıklarını biliyoruz,şimdi böyle çaresiz kalışımız karşısında acımızı hafifletmek adına, utancımızı yenmek adına unutmuş gibi yapacağız. Çünkü yapabileceğimiz tek şey bu..


Bu gün sizleri sonsuzluğa uğurlarken, “vatan sağ olsun” diyen babanızın, yüreği dağlanmış ananızın acısını yüreğimizde hissederken başka bir şey gelmiyor içimden. Söyleyecek sözümüzün olmadığından değil, duygularımızı ifade etmeye yetmeyeceğinden korktuğumuzdan susmayı tercih ediyorum.
Allah tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine ve tüm ülkeme sabırlar versin…          
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.