Recent Comments

ACİL MİNDER LAZIM

Milliyetci kişi, yaptığı işin en iyisini yapmaya gayret eden kişidir. Bu bir temizlik işçiside olabilir bir doktor bir mühendiste… Lafa geldiğinde milliyetçiliği kimselere bırakmayan, ama elinde imkan varken bunu toplum yararına kullanmayan,”kim uğraşacak, salla başını al maaşını” diyen kişiler tanırım. Neyse ki toplum sadece bu tür kişilerden oluşmuyor. Elindeki imkanı sonuna kadar değerlendiren ve daha ne yapabilirim diye düşünen, çırpınan kişilerde var.


Bunlardan birisi de yeni Halk Eğitim müdürümüz Memiş hocamız. Okullar açıldığında birlikte gezmiştik okulları, o zamanda yazmıştım, Memiş hocam öğretmenlerimize Halk Eğitim kursları vermeleri ve bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını söylemişti. Gelinen noktada ise görüyoruz ki Halk Eğitimin imkanları çerçevesinde yeni kurslar açıldı, açılmaya da devam ediyor. “Talepler doğrultusunda yeni kurslar açmaya hazırız” diyor hocamız, ama bir sorun var. 

Geçtiğimiz haftalarda tekvando kursu için oldukça fazla talep olmuş ve bir kurs açılması kararlaştırılmış. Ancak bir sorun var. Malum belediyemizin yada Halk Eğitim merkezimizin uygun bir salonu yok. Hemen çözüm bulunmuş, kapalı spor salonu bu işi görür denilmiş, ancak salonun camları kırık, kaloriferleri yanmıyor. Oldukça bakımsız yani, ama yinede başka çare olmadığından kapalı spor salonunda çalışmalara başlamışlar. İlköğretim öğrencilerimiz haftasonlarının hiç olmazsa birkaç saatini internet başından kalkıp spor yapmaya ayırmışlar. Ama tekvando için gerekli olan yer minderi sorununu aşamamışlar. Biraz dertleştik hocamla, imkanları zorlayalım dedik, ama kapılar yüzümüze kapandı. Belediyenin durumu ortada, ortlama 2500 tl tutarındaki bu minder sorununu resmi makamlardan istemiş hocamız, ancak yazışmalardan olumlu bir cevap alamamış.

Elimizden ne gelir diye düşündüm. Belki bir hemşerimiz vardır spor kulüpleriyle arası iyi olan yada imkanı olan birileri çıkap “ben bu sorunu çözerim” diyen ve çocuklarımızın spor yapmasında katkısı olacak birileri yazımızı okur diye düşündük. Bellimi olur, tanıdığın tanıdığı vardır derler ya, bir umut sarıldık kaleme… İstanbul’da Ankara’da İzmir’de yaşayan ve bildiği yerde atıl durumda olan minder yada malzeme ne varsa bize göndermeyi düşünen birileri olurmu diye umut ettik. 

Sporu sadece futbol izlemek olarak bilen bir toplumda, çocuklarımıza alternatifler sunmak ve onlara yeni ufuklar açmak için harika bir proje bu. Haftasonları evlerine kapanıp bilgisayar başında günlerini heba eden bir nesil yerine, spor yapan sporun ahlakından faydalanan nesiller yetiştirmek hepimizin umududur sanırım. Spor yada bu tür sosyal aktivitelerde bulunan çocukların çok azı kötü alışkanlıklara bulaşıyor. Bozkır dışında çeşitli sporlarla uğraşarak yetişmiş arkadaşlarımın hiç birisi sigara içmiyor mesela… 

Bozkır’ımızda çocuklarımıza verebileceğimiz çok az şey var, ama hiçbir şey yokta değil. İmkansızlıkları imkanlı hale getirmek için çırpınan kişilere destek olmak hepimizin görevi. Yazımızı okuyup bir yardımı olabileceğini düşünen herkesi bekliyoruz. Mail adresimi vereceğim,konu hakkında yardımcı olacakların mail atmalarını rica ediyorum.
[email protected] 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.