Recent Comments

Bozkır Belediyesi Halı Saha Futbol Kuralları


1-) Maçlara krampon kolye yüzük saat vb. tehlikeli aksesuarla çıkılamaz. Ayrıca pantolon gömlek gibi giysilerle oynanamaz.eksik evrak olanlar maç kadrosunda kabul edilmeyecektir.

2-) Her takım 1 kaleci 5 oyuncu ile oyuna başlar ve bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır. Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir..

3-) Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 3 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Daha azı halinde hiç gelmemesi durumunda ve maç başlama saatinden 15 dakika geç gelmesi durumunda 3-0 hükmen yenik sayılır. Ayrıca maç içinde bir takımın 3 kırmızı kart görüp 3 kişi kalması halinde o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayılır rakip galipse o anki skor geçerli sayılır.
4-) Müsabakalarda sahanın konumundan dolayı taç ve ofsayt kuralı uygulanmayacaktır. Kalecilere geri pas kuralı uygulanacak olup kaleciye bilerek top atılması ve kaleci topu elle tutması veya elle çelmesi halinde ceza atışı gerektirir.
5-) Müsabaka esnasında her takımın 3 oyuncu değiştirme hakkı olmakla beraber çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. Devre arası değişiklik yapan takım hakeme bilgi vermek zorundadır.
6-) Fauller ve diğer atışlar; direk veya en direk vuruş olarak ayrılır. Faul aut entbol ve korner atışlarında baraj mesafesi kendi alanında 6 rakip alanda 3 metredir.
7-) Aut atışlarını kullanmak zorunludur. Direk yapılan aut atışında hiç kimseye değmeden kaleye giren top gol sayılır. Penaltı atışlarında top kaleciden dönerse aynı oyuncu tamamlayabilir şayet top direkten dönerse aynı oyuncu vuramaz diğer bir oyuncu direkten dönen topa vurabilir.
8-) Maçtan önce maç listesine yazılacak adı-soyadı ve forma numarasının doğru yazılmış olmasına dikkat edilecektir. Yanlış yazılması durumunda doğabilecek kart cezaları atılan goller vb. sonradan düzeltilmez.
9-) Tellere tutunup topu saklamak veya tellerden destek almak faul sayılacak.
10-) Direk görülen kırmızı kart 2 maç.çift sarıdan görülen kırmızı kart 1 maç.küfürden veya rakibi sakatlamaya yönelik kasti kırmızı kart gören turnuvadan men cezası alacaktır.
11-)Maçlar 25 er  dakika iki devre halinde oynanacaktır.
12-)Katılım ücretinin maçtan önce ödenmesi gerekmektedir.
13-) Burada yazılı olmayan kurallar haricinde çıkacak her hangi bir anlaşmazlık halinde günümüz futbol kuralları direk olarak ölçü sayılmaz sadece bu kurallardan faydalanılır. Kurallarla ilgili verilecek son karar organize heyetinin takdirindedir
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.