Recent Comments

Bozkır Halk Eğitim Bozkır'da bir ilki gerçekleştirdi


Bozkır Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından bugün saat 13.30'da belediye yeni düğün salonunda, Konya Şeb-i Aruz törenleri nedeniyle Hz. Mevlana’yı anma programı düzenledi. Böylece Bozkır Halk Eğitim Müdürlüğü sayesinde, ilçemiz ilk defa Hazreti Mevlana’yı andı. 


Bozkır Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Programda, Mevlana Enstitüsü Müdürü ve Fars Dili Edebiyatı Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Nuri Şimşekler konuşmacı olarak Hz. Mevlana’yı anlattı. Hz. Mevla’nın hayatını ve eserlerini anlatan Şimşekler izleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Programa başta Bozkır Kaymakamı Mustafa Sarıkaya olmak üzere, Bozkır Belediye başkanı Mustafa Uyar , İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Ak, Bozkır Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Yılmaz, Kasaba belediye başkanlarından Ziya Kara, Abdurrahman Keşir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Ali Kemik ve okul yöneticileri katıldı.

Programda şiir ve ilahi dinletisi, ney dinletisi, tiyatro gösterisi ve Hz. Mevlana’nın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Halk tarafından yoğun bir katılımın olduğu programın hazırlanmasında Vali Kemal Katıtaş İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Mete Aydoğdu ve Vali Kemal Katıtaş İlköğretim Okulu öğrencileri görev aldı.



Halk Eğitim Merkezi Müdürü Memiş Akbulut gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada ilk defa Bozkır’da böyle bir etkinliğin yapıldığını, bundan sonrada bu tür etkinliklerde öncü rol oynayacaklarını dile getirdi. 

Ayrıca Akbulut, programa katılan başta Mevlana Enstitüsü Müdürü ve Fars Dili Edebiyatı Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler’e İlçemiz Kaymakamı Mustafa Sarıkaya’ya, Bozkır Belediye başkanı Mustafa Uyar’a, İl Genel Meclis Üyesi Hayri Ak’a, Yüksekokul Müdürü Mustafa Yılmaz’a, Kasaba belediye başkanlarımızdan Ziya Kara’ya, Abdurrahman Keşir’e, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Ali Kemik ve okul yöneticilerine ve katılan herkese teşekkür etti. 





Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.