Recent Comments

EMEKLİLİK GÜNLERİM

Emeklilik günlerimde imkanlarım dahilinde doğada gezmek, görmek isteğim hep ön plana çıkmıştı. Doğal çevreye karşı olan ilgimde artmıştı. Şehirlerden ziyade köy, kasaba ve küçük ilçelerde bulunmaktan keyif alıyordum. Buralar da kendimi daha huzurlu hisseder olmuştum.

Doğadaki dağ, ova, yayla ve akarsu boylarında gezip dolaşmak ve sağlık için düzenli yürüyüşler yapmaktan büyük zevk alıyordum. Bu alışkanlığım bende ayrıca gezip gördüğüm yerlerin amatörce fotoğraflarını çekme merakını da uyandırmıştı.
Kendimce ilginç bulduğum doğal güzelliklerin görüntülerini başkalarıyla paylaşmak istemem bana ayrı bir heyecan ve keyif veriyordu.




 Gezilerim sırasında, yorulduğumda bir Kaya dibinde, ya da dere boyunda, bir ağaç gölgesinde doğanın gerçek sahipleri olan uçuşan , dolaşan böceklerin , ötüşen kuşların eşliğinde pet şişesinde suyumuzu yudumlarken peynir, ekmek, domatesle açlığımızı gidermek çok çok keyifli ve güzeldi.
 Arada bir de olsa şehir hayatından köye , kırsala , ormana, akarsu kenarlarına açılmanın beden ve ruh sağlığımıza verdiği huzur ve zindeliği hissederek yaşamayı önemsiyorum.
İleri yaşlar da örneğin yetmişli yaşlarda kişi kendi heyecanını kendisinin yaratmasıyla, hayatın çekilmezlik edebiyatından rahatlıkla sıyrılabilir. İkinci bahar doğayı sevmek, doğa aşığı olmakla mümkün olur. Doğal hayatı sevmek doğanın güzelliklerini heyecanla aramak ve araştırmakla mümkündür.

 Bugünlerde kar özlemimi Torosların Hadim sırtlarında, Bozkır'da,Yalıhüyük yaylasında Seydişehir’de Küpeli dağları eteklerinde gidermiş oldum.
Karın özlemine heyecanına daha da doyamadıysanız karla iç içe yaşamak isterseniz Seydişehir-Taraşcı’dan yine bugünler de yaptığım gibi, Küpe Dağlarını virajlı yollarından Rize Beline çıkarak adrenalinizi uç noktaya çıkarabilirsiniz. İçinizi tatlı bir heyecan kaplar, çamlar ve karlarla örtülü doğa harikası manzaraya hayran hayran Derebucak ilçesine inerek 
Beyşehir’e gelirsiniz. İçinizden, Beyşehir Gölü çevresinde dolaşmak gelir. Bu kez Yeşil Dağ Milli Parkına doğru yol alırsınız.

 Yeşildağ kasabasına varmadan karayollarının uyarı tabelası ile karşılaşırsınız. Kurucuova-Yeşildağ arasında yol genişletme çalışması nedeniyle yol kapalıdır.
 Doğada gezmek, görmek dürtü ve heyecanıma hiçte söz dinletemem yetmiş yaş hayatı, yaşamı daha da arzulu ve iştahlımı kılıyor çözemiyorum? Ben gezerken heyecan duydukça heyecanımın peşinde koşar oldum.
Yeşildağ’dan yolumu Dumanlı Dağlarına çevirdim. Daha önceleri çifte olukta davarlarıyla gelen göçen Serikli Yörüklerle buralarda piknik yapmıştık. Şimdi ise Dumanlının kar manzaralı sırtlarını yakından görmeyi arzuluyordum.
 Zirvelerin yol verdiği kadarıyla yaylalara yüksek rakımlara çıkarken, vadilere inerken ve de diğer yollarda aracımızla seyir halindeyken trafik kurallarına harfiyen uyduğumu gururla ifade etmek isterim. Yoksa bu seyahatler bu zamana kadar çoktan noktalanırdı.













Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.