Recent Comments

Kalaycı:"Tasarı Onaylanırsa Fransa Dostluk Grubundan Ayrılalım."

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Fransa Parlamentosu'nda Ermeni soykırımını inkarın cezalandırılmasını öngören tasarı onaylanırsa TBMM'de üyesi olduğu Fransa Dostluk grubundan ayrılacağını söyledi. ANKARA (ANKA) - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Fransa Parlamentosu'nda Ermeni soykırımını inkarın cezalandırılmasını öngören tasarı onaylanırsa TBMM'de üyesi olduğu Fransa Dostluk grubundan ayrılacağını söyledi.
MHP'li Kalaycı ANKA'ya yaptığı açıklamada, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 57'inci hükümette Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde oluşturulan içinde bürokratların ve tarihçilerin yer aldığı "Asılsız Soykırım İddialarıyla İlgili Mücadele Koordinasyon Kurulu'nda" görev yaptığını hatırlattı. İsviçre'den ABD ve Çin'e kadar pek çok ülkenin arşivinin o dönem tarihçilerin çalışmalarıyla taranıp dünya belgeleri ile soykırım olmadığının kayıtlarla ortaya çıkarıldığını ifade eden Kalaycı, "Türk tarihinin hiç döneminde soykırım yoktur. Yapılan o dönemin şartlarında isyanı bastırmak için alınmış bir tehcirin Ermeni diasporası tarafından çarpıtılmasıdır" dedi.
Bu çalışma içinde yer aldığı için birikimlerini paylaşmak amacıyla TBMM Fransa Dostluk grubuna katıldığını anlatan Kalaycı, sürdürülen çabalar sonuç vermez, yasa onaylanırsa bunu kabul etmeyeceğini ve üyelikten ayrılacağını söyledi.
MHP'li Kalaycı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'ın 2001 yılındaki hükümetini suçlamasını eleştirdi. Türkiye'nin bu süreçte birlik beraberlik içinde olması gerektiğini belirten Kalaycı, eğer böyle yapılmaya devam edilirse o zaman da İsviçre soykırımı tanırken, ABD gündemine gelirken hükümetin ne yaptığının sorulacağını söyledi. Kalaycı, bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini, birlik ve beraberlik içinde yasaya karşı mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

-"HÜKÜMET GEÇ KALDI"-

MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş de hükümeti geç kalmakla suçladı. Yumurta kapıya gelince harekete geçildiğini ileri süren Türkeş, tasarı ortaya çıkınca verilen sert demeçlerin anlam taşımadığını savundu. Türkeş, eğer tasarı onaylanırsa Fransa'ya karşı gel-git tavır yerine net kararlı bir duruş sergilenip, köklü, caydırıcı kararlar alınıp bunların sonuna kadar uygulanması gerektiğini söyledi.(ANKA)
(ND/ÖMR)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.