Recent Comments

Mevlana'yı anma etkinlikleri Karaman'dan başlayacak

Mevlana'yı anma etkinlikleri, 6 Aralık Salı günü yapılacak törenle Karaman'dan başlayacak.

Mevlana'yı anma etkinlikleri, 6 Aralık Salı günü yapılacak törenle Karaman'dan başlayacak.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlana'nın ailesinin Anadolu'ya gelişlerinde ilk olarak Karaman'a yerleştiklerini ve uzun süre Karaman'da yaşadıklarını belirtti.
Akkteke Camii olarak da bilinen Medar-ı Mevlana Camii'nde, Mevlana'nın annesi, çocuğu, ağabeyi ve bir çok akrabasının sandukaları olduğunu ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
''Karaman olarak Hz. Mevlana'yı çok önemsiyoruz. Bunun için belediye olarak 2 senedir Mayıs ayında Hz. Mevlana'nın Karaman'dan Konya'ya göçünü canlandırarak kamuoyunun dikkatini Karaman'a çekmeyi başardık. Ayrıca 3 yıldır Hz. Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri'ni, Karaman Belediyesi'nin düzenlediği bir programla Karaman'dan başlatıyoruz. Bu sene de 6 Aralık 2011 Salı günü saat 19.30'da Piri Reis Kültür Merkezi'nde yapılacak olan programla etkinlikler başlayacak. Etkinliklere Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Nuri Şimşekler ve Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Heyeti katılacak. Programda Hz. Mevlana'nın anlatılacağı bir sunum ve Sema gösterisi yapılacak. Etkinliklere tüm halkımız davetlidir.''

Kaynak:Merhaba Haber
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.