Recent Comments

Tarihi projede sona gelindi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği "Mavi Tünel Aralık 2011'de bitecek" sözünü, bir haftalık sapmayla tutturduğu belirtildi.


Türkiye'nin GAP'tan sonraki en büyük sulama yatırımı Konya Ovası Projesi(KOP)'nin önemli aşaması Mavi Tünel'de son kazma, 25 Aralık'ta vurulacak ve tünel inşaatı tamamlanmış olacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nın 100 yıllık hayali olan Mavi Tünel inşaatının bitmesine 160 metre kaldı. Tüneli kazan köstebek adlı makine günde ortalama 30 metre ilerliyor. Buna göre, Mavi Tünel inşaatı 25 Aralık'ta tamamlanacak. DSİ Konya Bölge Müdürlüğü, Mavi Tünel'de kazı işinin tamamlanacağı gün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı törenin hazırlıklarına başladı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da yaptığı açıklamada, kazı işleminin önümüzdeki haftaya tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Mavi Tünel'in Konya Ovası'na su verecek Bağbaşı, Afşar ve Bozkır barajlarına hizmet edeceğini belirten Vali Doğan, bu üç barajın inşaat çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydetti. "Bu barajlar tamamlandığında Mavi Tünel vasıtasıyla yılda 414 milyon metreküp su Konya Ovası'na aktarılacak." diyen Vali Doğan, Mavi Tünel ile birlikte barajlar ve depolardan oluşan Konya Ovası Projesi'nin aşama aşama tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıl Konya'da yapılan 7 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mavi Tüneli 17 Aralık 2011 tarihinde bitirme sözü vermişti.

Kaynak:Samanyolu Haber
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.