Recent Comments

Bozkır Devlet Hastanesi Doktoru Türksan ANTİKE'den Yeni İlaç


Hastanemizde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Türksan ANTİKE’nin uzmanlık tezi olan “Propofol ile Propofol Lipuro’nun Enjeksiyon Ağrısı ve Hemodinamik Yanıt Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması” isimli çalışması uluslararası SCI indekste bulunan saygın anestezi dergisi TARD ( Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği) Dergisinde yayınlandı.

Antike yaptığı çalışmada genel anestezi dediğimiz hastaları uyutmada kullandığımız Propofol isimli ilacın damardan verilmesi esnasında hastanın kolunda ağrı hissettiğini söyledi. Propofol Lipuro isimli yeni ilacın eski ilaçla karşılaştırmalı çalışmasını yaptıklarını; yeni ilaç Propofol lipuro’nun kolda verildiği yerde eski ilaca göre daha az ağrı ve rahtsızlık verdiği sonucuna ulaştıklarını açıkladı. Böylelikle hastaların bu yeni ilaç sayesinde ameliyat öncesi daha az ağrı duyduğu ve hasta konforunun arttığını belirtti.

Hastanemiz başhekimi Dr. Faruk Altınok hastanemizde çalışan uzman hekimlerimizin bilimsel alanda yaptıkları bu çalışmalardan gurur duyduklarını ve başarılarının devamını dilediklerini ifade etti. 


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.