Recent Comments

Narı Bir de Mehmet Öz'den dinleyin

Bereketin, gücün, bolluğun ve iyi şansın simgesi olan nar, her derde deva...

Ne zahmetlidir yemesi, tanelerini tek tek ayıklaması. Biraz da ekşidir üstelik... Fakat sağlık için yararlarını saymaya başladığımızda ne ekşiliği kalıyor ne de yeme zahmeti.

Bazı meyve ve sebzelerin içerdikleri zengin antioksidan maddeler sayesinde, birçok hastalığa iyi geldiği, var olan sağlığı korumada yararlı olduğu ve hasta olmayı engellediği kanıtlandı. Nar güçlü antioksidan içeren ve adeta sağlık yayan, mutlaka tüketilmesi gereken meyvelerden biri.

Eski toplumlarda bereketin, gücün, bolluğun ve iyi şansın simgesi olan nar, aynı zamanda İspanya'da bulunan antik şehrin ismidir; Granada. Cennet meyvesi olarak da adlandırılan nar birçok efsaneye de konu olmuştur. Şifalı bitkiler arasında yerini koruyan nar, özellikle meyve ve meyve kabuğu olarak kullanılırken aynı zamanda kökü ve çiçeği de uygulanan tedavi yöntemleri arasındadır. Bu nedenle hem ağız yoluyla alınırken hem de merhem olarak kullanılıyor.

HER DERDE DEVA
Nar tam bir şifa meyvesi. Neredeyse tüm hastalıklara iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve birçok hastalıktan da koruyor. Kısa sürede bünyeye yararını hemen gösteren narın kışın nar suyu olarak bol bol tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Bu mucizevi meyve kansere karşı koruyucu etkisi artık herkes tarafından bilinen çok yüksek oranda C vitamini içeriyor. Bununla birlikte yüksek doz B vitamini, demir, fosfor, sodyum, potasyum, çinko ve magnezyum da içeriyor.
İçerdiği bazı maddelerle kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor.

Narın en önemli özelliklerinden biri genel damar sağlığını ve özellikle de kalbi koruyan yegane meyve oluşudur. Uzmanlara göre nar damar tıkanıklıklarını yüzde 44 oranında geriletiyor. Ayrıca yüksek tansiyonu olanlar için doğal ilaç diyebiliriz çünkü narın tansiyon düşürücü etkisi de mevcut. Uzmanlar ekliyor; "1 bardak nar suyunun 2 kadeh kırmızı şaraba, 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eş değer antioksidan madde içerdiği görülmüştür."
Vücudumuz için önemli mineraller olan demir ve potasyum içeriğine sahip bir mey¬ve olmakla birlikte kuvvetli bir antioksidan özelliği taşıyan narda, yapılan araştırmalara göre serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitamin, mineral, enzim ve antioksidanlar bulunuyor.

NAR SUYU
Son dönemlerde nar suyunun popülaritesi oldukça arttı. Özellikle bağışıklık sistemini koruyucu ve bazı bakterileri yok etmedeki etkilerinin gün yüzüne çıkmasıyla sağlık için ne kadar önemli bir yeri olduğunu fark ettik. Antikanser ve antioksidan özelliği bilinen bir madde olan ellagik asit, nar suyunda oldukça fazla. Yapılan araştırmalara göre cilt kanserine ve erkeklerde prostat kanserine koruyucu etki yaptığı da saptandı. Liste sanki hiç bitmeyecekmişçesine uzuyor da uzuyor. Damar tıkanıklıklarını geriletiyor, tansiyon düşürüyor... Nar suyunun göğüs, kolon kanserlerinde kanser hücrelerinin gelişimini önemli ölçüde engellediği ve hasarlı hücre ölümünü arttırdığı ortaya çıktı. İçerdiği antioksidan miktarı nedeniyle portakal suyunu geride bıraktı. Antioksidan miktarının yeşil çay, kızılcık ve portakal su¬yuna göre 3 kat daha fazla olduğu yapılan ölçümlerle ortaya çıktı. Diyet programlarına her gün bir bardak nar suyu eklenen kalp ve kolesterol rahatsızlıkları olan kişilerin sorunlarının düzeldiği gözlemlenmiş.

Uzmanlar nar suyunun faydaları ile il yapılan araştırmaları hayvan deneylerinin sonuçlarına göre nar suyuyla beslenme sonrasında damar plakları ve tıkanıklıkları yüzde 44 gerilediğini söylüyorlar. İnsanlar üzerinde yapılan bir araştırma da ise 2 hafta boyunca günde 50 ml nar suyunun, tansiyonu artıran enzimi yüzde 36 düşürdüğünü gösteriyor. Bu sayede tansiyonun yüzde 5 oranında düşürüldü


NAR ÇEKİRDEĞİ
Nar çekirdeğinin içinde çok fazla miktarda polifenolik bileşikler, tannin ve antisiyoninler var. Yani kansere karşı koruyan maddeler, en güçlü antioksidanlar bulunuyor. Zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak kanserojen hücrelerle savaşır ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.Cildi tazeler, yaşlanmayı geciktirir. Kalp krizi riskini azaltır kolesterolü düzenler Bağışıklık sistemini güçlendirir Östrojen takviyesi ile menopoz dönemi sıkıntılarını giderir. Selülit oluşumunu engeller

GÜZELLİĞİN SİRRİ NAR'DA
Nar çekirdeğinin antioksidan ve kollajen yapımını uyarıcı etkilerinden ötürü kozmetik değeri de var. Nar çekirdeği yağından elde edilen sabun ve cilt bakım ürünleri sağlığınızın ve güzelliğinizin reçeteci. Ürünler cildinizi sıkılaştıracak, kırışıklıkları giderecek ve sizi yenileyip, tazeleyecek. Nar çekirdeği yağı, E vitamini ve polifenol içeriğinin zengin olması sebebiyle doğrudan cilt bakımında kullanılıyor. Güzellik sırrı olan nar çekirdeği yağı, hava kirlilikleri, stres ve yorgunluktan dolayı hırpalanmış ciltlere acil çözüm olarak sunuluyor. Nar çekirdeği yağı ile bakımsız ciltler onarılıyor ve besleniyor. Nemlendirme açısından da gayet etkili sonuçlar veren nar çekirdeği yağı ile cildinizin tazelendiğini hissedeceksiniz. Nar çekirdeği yağını market ve aktarlarda bulabilirsiniz. Kendinize biraz zaman ayırıp, nar çekirdeği yağını yoğurda, zeytinyağına, yumurta sarısına birkaç damla karıştırarak kendinize çeşitli maskeler yapabilir, cildinizi tazeleyebilirsiniz. Eğer yağlı bir cildiniz varsa yumurta beyazına 7-8 damla ekleyip tüm yüzünüze uygulayabilir, yarım saat bekletip yıkayabilirsiniz. Cildiniz kuruysa yumurta sarısı ile aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Karma ciltlere ise yoğurda karıştırıp uygulanabilir.

NAR SUYU'NUN FAYDALARI
•Dişeti iltihaplarını giderir.
•Yüksek tansiyonu düşürür.
•Kalbimizi korur, düzenli çalışmasına destek olur.
•Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır.
•Enerji verir, yorgunluğu giderir.
•İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.
•Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur.
•Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller.
•Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar.
•İshali (diare) önler tedavide destek sağlar.
•Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar.
•Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır.
•Böbrek iltihaplarının giderilmesinde etkilidir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.