Recent Comments

Seydişehir Arama Kurtarma Derneği Kuruldu


Seydişehir de  ilk kez arama ve kurtarma çalışmaları yapacak bir dernek kuruldu.

Kısa adı SEYAKUD olan Seydişehir İnsani Yardım Arama Kurtarma Ve Yardımlaşma Derneği kuruldu. Dernek Tabi ve doğal afetler sel baskını, yangın, deprem, kara ve hava kazaları, terör ve bulaşıcı hastalık gibi insan hayatını ilgilendiren her türlü olumsuzluklara karşı insani yardım amaçlı arama kurtarmak, doğal hayatı koruma, dağcılık sporunu özendirme ve geliştirilmesi amacıyla kuruldu.

Dernek Başkanı İsmail Sünbül Derneği kurmakta ki amaçlarını şu sözlerle açıkladı “Türkiye gibi deprem bölgesinde olan bir Ülkede yaşadığımızın bilincindeyiz. Son Van depremi göstermiştir ki ne zaman nerede neyin olacağı belli olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Bir insan olarak bizler her zaman bu tür afetlere hazırlıklı olmalıyız. Bunu içinde Bölgede ki eksikliği gidermek için böyle bir Dernek kurduk. Seydişehir dağlık arazinin fazla olduğu, çevresinde çok fazla kanal ve Göl barındıran ayrıca konumu itibariyle İçanadolu’ yu Akdeniz’ e bağlayan en kısa yolun İlçemizden geçmesi nedeniyle birçok kaza, boğulma ve doğal afet meydana geliyor. Bu güne kadar gazeteci kimliğimden dolayıda birçok olaya gittim. En son geçtiğimiz günlerde Madenli Köyü Gidengelmez dağlarında yaşanan çığ felaketinde gördük ki böyle bir Derneğin faaliyet göstermesi Bölgemizde gerekiyor. O gün İlçemizde derneğimiz kurulmuş ve Arama Kurtarma timlerimiz hazırlanmış olsaydı Konya’ dan ekipler gelinceye kadar buradan çıkacak ekip olay yerine varmış olacaktı. Amacımız insanımıza ve insanlığa en iyi şekilde faydalı olabilmek. Bu konuda bir çok gönüllü arkadaşımızın da  bize  destek vereceklerini Ümit ediyoruz ve bekliyoruz. Özellikle konusunda uzman bu işe gönül verecek bende İnsanlığa hizmet etmek isterim diyen vatandaşlarımızın bizlerle irtibata geçmelerini bekliyoruz” dedi.

Dernek yönetimi ise şu isimlerden oluştu. Dernek Başkanı İsmail Sünbül,  Başkan yardımcısı Fahri Kubilay, Sayman Hüsamettin Çelik, Sekreter Bünyamin Güleç, Yönetim kurulu Üyesi  Fatih Kara, Yönetim kurulu Üyesi Ahmet Çınar ve Yönetim kurulu Üyesi Soner Balcı

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.