Recent Comments

Başkan Nazlı; Yol Güzergahımız Değiştirilsin

Gazetemiz Bozkır Postasını ziyaret eden, AK Partili Dereiçi Belediye Başkanı Şakir Nazlı, Bağbaşı Barajında su tutulmaya başladığı andan itibaren halen kullandıkları Konya yolunun sular altında kalacağından dolayı, DSİ yeni yol projesini kendi kafalarına göre çizdiklerini ve yeni yol projesinin ise geçtiğimiz günlerde ihale edildiğini belirtti.

Başkan Nazlı DSİ’nin yeni yol projesini çizdiği ve ihale ettiği güzergahın kendilerine çok ters istikamette olmasından dolayı, DSİ tarafından çizilen projeye sert tepki verdi.



İlçemize bağlı AK Partili Dereiçi Belediye Başkanı Şakir Nazlı geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemiz Bozkır Postasının basın bürosunu ziyaret etti.

Başkan Şakir Nazlı ziyaretinin sebebini ise gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’a şöyle açıkladı: “Bildiğiniz gibi bölgemizde yapımına başlanan ve tamamlanmak üzere olan Bağbaşı Barajından dolayı Dereiçi-Söğüt kasabalarımızdan Konya istikametine giden yol güzergahımız, Bağbaşı Barajının içerisinde kalacağından dolayı kasabalarımız mağdur duruma düşecektir” dedi.

Gazetemizi ziyaret eden Başkan Şakir Nazlı, Bağbaşı Barajında su tutulmaya başladığı andan itibaren halen kullandıkları Konya yolu sular altında kalacağından ve yeni yolun DSİ tarafından kendi kafalarına göre çizdikleri projenin de geçtiğimiz günlerde ihale edildiğini belirtti.

Başkan Nazlı DSİ’nin yeni yol projesini çizdiği ve ihale ettiği güzergahın kendilerine çok ters istikamette olmasından dolayı, DSİ tarafından çizilen projeye sert tepki verdi. 

Başkan Nazlı, DSİ tarafından yeni çizilen yol projesinin ihalesinin ise geçtiğimiz günlerde yapıldığını ancak işi alan ilgili firma ile sözleşmesinin yapılmadığını, bu sözleşme yapılmadan da ihalenin iptal edilmesini istedi.

Dereiçi Belediye Başkanı Şakir Nazlı Dereiçi-Söğüt ve Konya yolunun yeni yol güzergahının kendi istedikleri yerden geçmesini isteyerek şu görüşlere yer verdi: “Ben Dereiçi Kasabası Belediye Başkanı olarak, Devlet Su İşlerinin yetkilileriyle defalarca görüştüm. Kendilerine ihalesini yapmış oldukları yeni yol güzergahımızın yanlış yerden olduğunu da yine kendilerine ilettim. 

Yeni yol güzergahımızın geçeceği yerin ise şu şekilde olmasını kendilerinden istedim ve önerdim. DSİ yetkililerine önerdiğim yolun güzergahı da şöyledir: “Eski Gederet, İlbiz Deresi, Yelbeği, Taşbaşı ve Yeniköy üzerindendir.” Bahsettiğim güzergah üzerinden yol projesi değiştirilir ve buna göre ihaleye yeniden çıkılırsa, Dereiçi, Söğüt Kasabamız ve Hadim ilçesinin İğdeören Köyü, Dedemli Kasabası, Yalınçevre ve Korualan kasabaları da en yakın kestirme olan bu güzergahtan faydalanacaklardır. 

DSİ’nin kendi çizdiği ve ihalesini yaptığı yol güzergahından yukarıda saydığım yerleşim yerleri faydalanamayacaktır. Faydalansalar da yolun güzergahı çok kuz ve sapa olacaktır. Benim DSİ’ye önerdiğim yol projesinin güzergahı, daha kestirme ve istimlak edilecek alanda yoktur. Bu da devletimize ek bir yük getirmeyecektir. DSİ kendi çizdiği projeye göre, yapılacak olan yolda istimlak edilecek alan oldukça çoktur. Buda hem devletimize ek bir yük getirecek. Hem de arazilerimiz heder olacaktır. 

Ben DSİ’den yolun güzergahının biran önce düzeltilmesini ve istediğimiz güzergahtan, projenin değiştirilerek yeniden ihaleye çıkmasını istiyorum. Bu konu ile ilgili DSİ Genel Müdürümüzün, Konya Bölge Müdürümüzün ve Konya Milletvekillerimizin biran önce konuya el atmalarını ve yardımcı olmalarını da kendilerinden istiyorum” diyerek gazetemizden ayrıldı.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.