Recent Comments

Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonu görev bölümü yaptı.


24 Ocak 2012 tarihinde resmi kuruluşunu tamamlayan Boz-Der-Fed (Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonu) 04.02.2012 tarihinde yönetim kurulunu oluşturdu.

İlk olarak 2010 Mart ayında Ahmet Hekimoğlu Kültür Merkezinde on sekiz derneğin ve vakfın katılımlarıyla gündeme alınan Federasyon olma kararı kabul edilmişti. Toplantıya katılan bütün dernekler bir güç olup Bozkır ve Çevresinin kalkınması için çalışacaklarını söylediler.
Bozkırlılar Derneğinin öncülüğünde başlatılan Federasyon olma çalışmalarına yedi dernek hazırlıklarını tamamlamış, beş dernek ile kuruluşunu tamamlamıştır.
Federasyon kuruluşuna katılan Dernekler: Konya Bozkırlılar Derneği, Çağlayanlılar Derneği, Dereliler Derneği, Karacaardıçlılar Derneği ve Sorkun Derneği.
            Toplantı Dernek Başkanı Burhan YILMAZ:  “Bozkır ve Çevresinin bütün yönleriyle tanıtımını sağlamak, sosyal kültürel ve ekonomik değerlerini öne çıkarmak, Bozkır ve çevresinin kalkınması ve yurt içinde ve dışındaki bütün Bozkır kasaba ve köyleri ile çevresi arasında dayanışmayı sağlayacak sosyal ve kültürel girişime öncü olmak ve birleştirici, yapıcı, insan haklarına saygılı, üretken, öngörülü, güven verici, ufku geniş insanların doğup büyüdüğü çağdaş bir Bozkır imajı yaratmaya çalışmak. Bölgenin tanıtımı kapsamında yerel ve merkezi yönetim ile işbirliği ve eşgüdüm içinde merkez, diğer ilçe, belde ve köylerde, festival, şenlik ve organizasyonlar düzenlemek amacıyla kurulmuştur” dedi.
            Daha sonra Federasyonda görev dağılımı yapılarak yönetim oluşturulmuştur. Buna göre: Başkan Burhan YILMAZ, Başkan Yardımcısı Abdülkadir SEYREK, Muhasip Hüseyin ÇETİN, Sekreter Serap GÖRÜK, üye Ali CANKURT
Yedekler:
Mehmet ÜSTÜN, Abdullah KILINÇARSLAN, Necati YILMAZ, Necati GEVENLİ, Ümit KABAK
Denetleme Kurulu Asil:
Galip ESER, h. Hüseyin ÖNEĞİ, İsmail APA
Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Kerim DURMAZ, Aziz TAŞAN, Osman EKEN olarak görev almışlardır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.