Recent Comments

ÇALIŞMALARA ŞİMDİDEN BAŞLAMALI

İlçemiz belediyesi tarafından yaz aylarında yapılması düşünülen cadde, sokak, kaldırım ve yol çalışmalarının işlerine şimdiden proje üzerinde bir ön çalışmalar yapılması gerektiğini, Bozkır Postası Gazetesi olarak hatırlatalım istedik. 

Bozkır, Çağlayan, Dere ve Sorkun grup kanalizasyonu çalışmalarına geçtiğimiz yıl ilçemizden başlanmıştı. Bu çalışmalar çerçevesinde, Bozkır’ın içerisinde yoğun bir kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Bu yapılan kanalizasyon çalışmaları neticesinde de haliyle ilçemiz yolları ve sokakları berbat bir şekilde bozuldu. Bundan dolayı ilçe halkı ise ister istemez belediyemize sitemlerde bulundu.

Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, kanalizasyonun geçtiği yerlerin bozulmasıyla ilgili yerel basında ilçe halkına açıklamalar da bulundu. Başkanın açıklamalarına kimi halkımız olumlu baktı. Kimi halkımızda açıklamalara olumlu bakmayarak şöyle dediler: “Kanalizasyonun geçtiği yerlerin ardından silindir ile sıkıştırarak belediye bu çalışmaları yapabilir” şeklinde ifadelerde bulundu. Bazı vatandaşlarımızda: “Eh ne diyelim. Elbette her külfetin bir nimeti olacaktır” dedi. Bazı vatandaşlarımızda yazın tozdan, kışın çamurdan ve yolların çukurlarından konuştu ve hala da konuşuyor. Hatta ve hatta sık sık arabalarının amasörlerinin bile patladığını söylüyorlar. Vatandaşların bu tür şikâyetlerine dayanamayan belediye kış girerken ilçenin bazı yerlerine kilitli taş döşemeye başlamıştı. Yapılan kilitli taşların ise maalesef şimdiden çökmeye başladığı hepimizce görülüyor.
Konu ile ilgili olarak Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, gazetemize geçtiğimiz yıl şöyle konuşmuştu: “Kanalizasyonun geçtiği yerlerden bir kış geçmesi lazım, İller Bankası Müteahhitten teslim alması gerekir. 

Kanalizasyonun geçtiği yolların oturması gerekir” gibi açıklamalarda bulunduysa da, başkan Uyar, halkın şikâyetlerine dayanamayarak kış girerken ilçenin birkaç yerine kilitli taş döşemeye başladı. Başkan Uyar’ın dediği gibi de bu döşenen yerlerde ister istemez oturmalar meydana geldiği yine hepimizce görüldü.

Yapılan kanalizasyon çalışmalarından dolayı zaten bozuk olan ilçemizin 
yolları iyice bozuldu. Bozkır Postası gazetesi araştırma servisi olarak diyoruz ki: “Yap-boz olmaması için, önümüzdeki bahar veya yaz aylarında yapılacak kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarının şimdiden proje üzerinde ön çalışmaların yapılması gerekir diyoruz. Zamanı geldiğinde de alel acele yapılmamasını istiyoruz. İlçemizde yapılan bu tür çalışmalarda şimdiye kadar, hiçbir ön çalışma yapılmadığından dolayı hep yap-boz olduğunu görüyoruz. Yapılacak olan ilçedeki yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarına, Belediyemiz şimdiden proje üzerinde ön çalışmalarını yapması gerektiğini düşünerek gazetemiz olarak hatırlatalım istedik. 

Belediyemiz tarafından yapılacak olan işçiliklerin çok iyi olması gerektiği düşüncesiyle, belediyemizin teknik elemanlarınca sıkı takip edilmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Yapılacak olan çalışmalara, Bozkır’ın en köklü ve en çok okunan gazetesi olarak şimdiden hatırlatmanın ve duyurmanın da kendimizce bir görev olduğunu biliyoruz.
Haber: Yunus Yılmaz



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.