Recent Comments

Kalaycı Doğalgaz Dağıtım İhalesini Sordu


EPDK tarafından, Konya şehiriçi doğal gaz dağıtımı için yapılan ihale sonucu bir firmaya 5/12/2003 tarihli lisans verilmiştir. 2/2/2003 tarihli Resmi gazetede yayımlanan İhale İlanında, İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan tüzel kişinin; lisans yürürlük tarihinden itibaren en geç beş (5) yıl içinde dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlayacağı açık bir şekilde ifade edilmiştir.
Ancak, Lisans tarihinden bu yana 8 yıl geçmiş olmasına rağmen hala doğalgaz ulaştırılmamış birçok konut bulunduğu talep ve şikayetlerden anlaşılmaktadır.
Bu durum, Konya İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonunca araştırma konusu yapılmış ve Komisyon Başkanı tarafından yapılan açıklamada; firmanın ihale şartlarını tam olarak yerine getirmediği, vatandaşın abonelik, fatura, gaz açtırma, kapatma, tesisat bağlatma, doğalgaz hattı gibi taleplerinin sürekli ileri bir tarihe atılarak ertelendiği, günlerce kuyruklarda bekletilen vatandaşın mağdur edildiği, doğalgaz alamayan vatandaşların kaçak kömüre yöneldiği belirtilmiştir.
1)    Konya şehiriçi doğal gaz dağıtım işini yapan firmanın yükümlülükleri nelerdir? Bunları zamanında yerine getirmiş midir? Firmanın yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır? Lisansın iptali hangi hallerde sözkonusudur?

2)    Firma hangi tarihe kadar doğalgaz dağıtım şebekesini tümüyle tesis etmesigerekirdi? Doğalgaz ulaştırılacak toplam konut sayısı ile yıllar itibariyle; doğalgaz ulaştırılan konut sayısı, doğalgaz bağlanan abone sayısı ve abonelik gereklerini yerine getirip doğalgaz bekleyenlerin sayısı nedir?

3)    EPDK hangi konularda ve nasıl denetim yapmaktadır? Bugüne kadar hangi tarihlerde hangi raporlar düzenlenmiştir? Firma hakkında kaç şikayet gelmiştir? Bu şikayetler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

4)    Abonelik için gerekli ücreti ödeyen vatandaşların konutlarına aylarca doğalgaz bağlanmamasının bir müeyyidesi var mıdır? Vatandaşın çektiği eziyetin sorumlusu kimdir? Vatandaş firmanın insafına mı terk edilmiştir?

5)    2012 yılında hangi semt ve mahalledeki konutlara doğalgaz ulaştırılacağı belli midir? Buna yönelik bir plan, program var mıdır?
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.