Recent Comments

Keklik ve Tavşan Avı Mevsimi Sona Erdi


Ülke genelinde 15 Ekim tarihinde başlayan keklik ve tavşan avı, geçtiğimiz hafta sona erdi.

Ülke genelinde 15 Ekim tarihinde başlayan keklik ve tavşan avı, geçtiğimiz hafta sona erdi. Yaban domuzu, çakal ve bazı su kuşlarının avlanması ise 26 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Bozkır Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin YILDIZ, keklik ve tavşan avının geçtiğimiz hafta itibariyle sona erdiğini, avcıların bundan sonra av yasağı konulan hayvanları avlamamalarını istedi.

Yasak kapsamına giren av hayvanlarının avlanması halinde, güvenlik birimleri tarafından yapılacak kontroller sonucu haklarında yasal işlem yapılacağını vurgulayan Yıldız, "Birinci grup memelilerden yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı ve ağaç sansarı ile ikinci grup kuşlardan kum keklik, Kınalı keklik ve kaya kekliği avı geçtiğimiz hafta itibariyle sona erdi. Yasak olmasına rağmen av hayvanlarının avlanması durumunda avcılar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Üçüncü grup kuşlardan kaya güvercini, tahtalı, sakar meke, sakarca kazı, yaban ördekleri, fiyo, kirik, çıkrıkcı, altıngöz, su çulluğu ile ikinci grup memelilerden yaban domuzu ve çakal avı 26 Şubat'a kadar devam edecek." diye konuştu.

Ünverdi, avcıların avlanma belgesi harç bedellerinin, 31 Ocak tarihinden sonra zamlanacağını sözlerine ekledi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.