Recent Comments

Millet Vekilimiz Kalaycı Yolları Sordu


MUSTAFA KALAYCI
SORU -1- Konya-Beyşehir yolu?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-1- Toplam uzunluğu 93 km olan yolun 22 km'lik kesimi Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. 44 km'lik kesimde çalışmalar devam etmekte olup, 2012 yılında tamamlanacaktır. Kalan 27 km'nin yapım ihalesi ilan aşamasındadır. Yolun tamamının 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

MUSTAFA KALAYCI
SORU -2- Konya-Seydişehir?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP- 2- Toplam uzunluğu 93 km olan yolun 49 km'lik kesimi Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol olarak trafiğe açılmıştır. Kalan 44 km'nin yapım çalışmaları devam etmekte olup, 2012 yılında bitirilmesi hedeflenmiştir.

MUSTAFA KALAYCI
SORU- 3- Konya-Bozkır-Antalya?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-3- Toplam uzunluğu 208 km olan BY standardındaki yolumuzun 16,3 km'si 2003 yılından önce olmak üzere 2010 yılı sonu itibariyle toplam 48,1 km'si sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açılmıştır.

2011 yılında Konya-Seydişehir arasındaki 12,3 Km'lik kesim ve Seydişehir Çevre Yolunda 6,7 Km'lik kesim olmak üzere toplam 19 Km'lik kesim sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılmıştır.

Antalya İl Sınırı-Manavgat arasındaki 73 km'lik kesimin 45 km'si iki kesim halinde ihale edilerek çalışmalara başlanmıştır. 28 km'lik kesimde 2 km uzunluğundaki Demirkapı Tünelini de kapsayan kesimin proje çalışmaları devam etmektedir. Projenin tamamından geriye kalan 67,9 km'lik kesimin sathi kaplama seviyesinde 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir.

MUSTAFA KALAYCI
SORU- 4- Konya Çevreyolu?

 ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-4- Konya Çevreyolu toplam 129 km uzunluğunda olup 2x2 projesi mevcuttur.
Bu proje kapsamında 11 adet köprülü kavşak, 3 adet viyadük (1.033 m), 4 adet köprü (f .700 m)
bulunmaktadır.
                                                                                                                                                              
Karayolları Genel Müdürlüğü 2011 yılı Yatırım Programında yer almamaktadır. 2012 yılı Yatırım Programına alınması halinde ihaleli olarak çalışmalara başlanacaktır. Projenin yaklaşık maliyeti 500 Milyon TL'dir. Kamulaştırma Maliyetinin ise 150 Milyon TL olacağı tahmin edilmektedir.

 MUSTAFA KALAYCI
SORU -5- 2023 Otoyol Hedeflerinde Konya ili yer alıyor mu?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-5- 2023 Otoyol Hedeflerinde Konya'dan geçen bir otoyol yer almamakla birlikte 2035 Otoyol Hedefleri içerisinde Afyonkarahisar-Konya-Ereğli bağlantısını sağlayan otoyol yer almaktadır.

MUSTAFA KALAYCI
SORU 6- Döner Kavşak uygulamalarına son verilmesi?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-6- Yolların kesişme noktalarında 3 tip hemzemin kavşak tasarlanmaktadır: Bunlardan ilki dur-bak kavşaklar, ikincisi dönel kavşaklar ve son olarak da sinyalize kavşaklardır. Trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu noktalarda ise farklı seviyeli kavşak tasarlanmaktadır. Dönel kavşak tasarım kriterlerine göre kavşak yaklaşımında hızın çok azaltılarak soldan gelen araç kontrol edilerek dönel kavşağa girilmesi gerekmektedir. Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Ülkemizde de son yıllarda başarılı modern dönel kavşak uygulamaları vardır.
Adana-Gaziantep Devlet Yolu üzerinde Başpmar Kavşağı Modern Dönel Kavşak olarak yapımı gerçekleştirilmiştir. 3 yıllık öncesi ve sonrası kaza verileri incelendiğinde % 82 kaza % 100 ölü % 100 yaralı ve % 86 maddi hasarlı taşıt sayısında azalma meydana gelmiştir.

MUSTAFA KALAYCI
SORU- 7- Konya-Mersin tren yolunun yenilenmesi.?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-7- Konya-Mersin arasındaki mevcut demiryolunda iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Konya-Karaman arasında ray kaynağı ve hemzemin geçitlerin iyileştirme çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca, seyahat konforunun iyileştirilmesi amacıyla ray taşlama ve balast eleme işlemleri devam etmektedir.
Karaman Ulukışla arasındaki rehabilitasyon çalışmalarına 2012 yılında devam edilecektir.
Ulukışla Yenice arası yenilenmiştir. Ayrıca, Konya-Karaman-Ulukışla arasına ikinci hat yapılması ile ilgili projeler tamamlanma aşamasındadır. 2012 yılı içerisinde ihaleye çıkılması planlanmaktadır.

MUSTAFA KALAYCI
SORU-8 - Konya'yı Kapadokya'ya Bağlayan Demiryolu?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-8- Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgesini Akdeniz Bölgesine bağlayacak olan Yüksek standartlı Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Demiryolu Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri işinin proje çalışmalarına 18.07.2011 tarihinde başlanmış olup; 07.07.2013 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.

 MUSTAFA KALAYCI
SORU -9- 41 ayrı yetki belgesi alınıyor. Özellikle K1şartları ağır ve esnafa yük getiriyor. Bunlara bir kolaylık getirilmesi, ayrıca kamyoncu esnafına da ÖTV siz mazot verilmesi konusunda ne gibi tedbir almayı düşünüyorsunuz?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERCİLİK BAKANI BİNALİ YILDIRIM
CEVAP-9- 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun uygulamasına yönelik olarak hazırlanan ve ilk defa 25 Şubat 2004 tarihinde, daha sonra 5 yıl süresince uygulama esnasında Bakanlığımıza intikal eden sektör görüşleri, ihtiyaçları, talepleri dikkate alınarak., ge^kji güncellemeler yapıldıktan sonra 11 Haziran 2009 tarihinde yeniden yürürlüğe konulan Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre halen 37 çeşit yetki belgesi verilmekte ve bu yönetmelikte ağırlıklı olarak mali yeterlilik şartlarıyla, faaliyetin icrası için gerekli araç-gereç ve altyapı ile ilgili hususlar düzenlenmiştir.
01/11/2011 tarihinde yapılan bir yasal düzenlemeyle yetki belgesi yenilemelerinde uygulanan* geçerli tam ücretin % 15'i olan oran, % 5' e indirilmiş, böylece K türü belgelerde dahil tüm yetki belgesi sahiplerinin belgelerini daha düşük ücret ödeyerek 5 yıl süreyle yenilemeleri imkanı sağlanmıştır.
30 Kasım 2011 tarihi itibariyle; değişik faaliyet alanlarında çalışan 523.156 işletmenin Bakanlığımızdan yetki belgesi aldığı ve faaliyetine devam ettiği taşımacılık sektöründe, bu gün itibariyle yetki belgesi ücretleri, kapasite, sermaye, faaliyet alanları ve benzeri şartlarda köklü değişikliklerin yapılması veya bugüne kadar yapılan bu uygulamalardan vazgeçilmesi sektörün başıboş ve kayıt dışı kalmasının yanında yetki belgesi sahibi işletmecilerin devlete ve Bakanlığımıza olan güvenini de zedeleyecektir.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.