Recent Comments

Seydişehir Tapu Müdürlüğü,Tapu Kadastro Bilgi Sistemine (Takbis)’e geçti.

Seydişehir Tapu Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bilgi Sistemine (Takbis)’e geçti

Sistemin açılışına Kaymakam kemal İnan, belediye başkanı Abdulkadir Çat, Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürü Tugay Kaya, Seydişehir tapu müdürü Muhsin Topal, Kadastro Birimi amiri Naile Dikeç, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Seydişehir Tapu Müdürlüğü çalışmaları tamamlanarak tapu müdürlüğü nezdinde yazılım kurulumu gerçekleştirilerek ilçe genelinde ki bütün parsellerin mülkiyet bilgileri veri girişi tamamlanarak TAKBİS otomasyon sistemine geçildiğini ifade eden Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya;” Türkiye genelinde 957 tapu müdürlüğünün 900 tanesi TAKBİS sistemine geçti. Tapu işlemlerinde vatandaşımız Türkiye’nin her neresinde olursa olsun internet ortamında e-devlet şifresi ile kendi adına kayıtlı bulunan bütün gayrimenkul bilgilerine ulaşabilecekler ve parsellerinin kroki durumunu da görebilecekler. Vatandaşlarımız bu sistem sayesinde internet üzerinden randevularını alarak sıra beklemeden hemen işlemlerini halledebilecekler. Ayrıca bu sistem sayesinde vatandaşlarımız eskisi gibi parsellerinin bulunduğu ilçede ki Tapu Müdürlüğüne gitmelerine de gerek kalmadı. Alıcı ve satıcı herhangi bir tapu müdürlüğüne giderek alım satımlarını orada gerçekleştirebiliyorlar” dedi.

Bölge Müdürü Kaya vatandaşların eskisi gibi Tapu Müdürlüklerinde bekletilmediğini de sözlerine ekleyerek “Ön başvuru masalarında vatandaşın talepleri alındıktan sonra vatandaş diğer işlerini hallediyor ve bizdeki işlemleri tamamlandığında ise kendisine sistem üzerinden sms gönderilerek imza için kuruma çağrılıyor ve vatandaş hiç beklemeden imzalarını atıp yeni tapusunu alıyor “ dedi.



Kaymakam Kemal İnan emeği geçen herkese teşekkür edere “TAKBİS sistemi ile yemek yapıldı ve şimdi servisinde iyi yapılması gerekiyor vatandaş tapuya geldiği zaman emlak beyanını da harçlarını da direk harçları Tapularda ve Kadastrolarda halledebilmeli. TAKBİS çok önemli bir proje MERNİS kadar Türkiye’ nin en önemli projelerinden biri. Zor bir çalışmaydı ve yıllarca da devam etti, hedeflenen amaçlanan gaye çok güzel inşallah buna da ulaşırız Tapularımız çok iyi daha da iyi olmaya devam ediyor Devletin amacıda vatandaşına en iyi hizmeti en iyi şekilde vermek” dedi.



TAKBİS’ in kullanılmaya başlanmasıyla Tapu ve kadastro işleri olan vatandaşların bundan sonra daha hızlı ve daha kaliteli, güvenli hizmet alabileceklerini belirten Seydişehir Tapu Müdürü Muhsin Topal ;” Eskiden yarım saatte biten işlem şimdi on dakikaya indi’’ dedi.

Haber: İsmail Sümbül






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.