Recent Comments

DARISI BOZKIR’IN BAŞINA

Seydişehir protokolünün geçtiğimiz günlerde bir araya geldikleri öğrenildi. Böylece Seydişehir protokolü Seydişehir için özlenen birlikteliklerini oluşturmuş oldular. Yaptıkları birlik toplantısında, Seydişehir için önemli kararlar aldıkları belirtildi. 
Bozkır Postası Gazetesi olarak diyoruz ki; Seydişehir protokolünün Seydişehir için gerçekleştirdikleri birlikteliğin ve özlenen tablonun, Bozkır’da da biran önce gerçekleştiril-mesini ve Bozkır için önemli kararların alınmasını bekliyor, darısı Bozkır’ın başına diyoruz.

Komşu ilçelerimizden Seydişehir’de uzun zamandır özlenen birliktelik tablosunu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiklerini öğrendik.
Seydişehir ilçeleri için yaptıkları birlik toplantısında, bundan böyle periyodik olarak bir araya gelme kararı aldıklarını da öğrendik. Toplantıya ev sahipliği eden isim ise İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar oldu. Toplantıda ilçenin mevcut sorunları ve ilgili sorunlara ilişkin çözüm önerileri masaya yatırılmıştır.
Seydişehir ilçesinin yaptığı bu birlikteliğin acilen Bozkır’da da yapılmasını Bozkır protokolünden Bozkır Postası gazetesi olarak bizlerde bekliyoruz.
Seydişehir ilçesinde yapılan toplantının detaylarını siz okuyucularımızla aynen paylaşıyor, darısı Bozkır’ın başına diyoruz. 
‘HİZMETLERİ BİRLİKTE YAPMALIYIZ’ 
Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Başkan Vekili Mümin Kutun, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Çatal, Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Durmuş Uğurlu, Sulama Birliği Başkanı Hasan Çalı, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Levent Karaarslan, Minibüsçüler Odası Temsilcisi İsmail Berber ve basın mensupları bir araya gelerek ilçenin sorunlarını ve sorunlara ilişkin yapılması gerekenleri konuştu. 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar: “Bizler de sizler gibi belirli süreler için seçilmiş kimseleriz. Kısa süreli olarak görev yaptığımız için çok hizmet yapmak hedefimiz. Bu sebeple yaptığımız ve yapacağımız hizmetler Seydişehir ve insanlarımız için olmalı. Biz oda başkanlarımız olarak ayda bir defa olmak üzere bir araya geliyoruz. Ancak böyle bir toplantı yaparak gelecek için planlar yapmak üzere bir araya gelmeyi uygun gördük” diyerek katılımcılara teşekkür etti. 




‘ETİ ALÜMİNYUM KIRILMA NOKTASI OLDU’ 
Böyle bir birliktelik ortamında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Milletvekili Harun Tüfekçi, ilerleyen dönemde toplantının katılım oranının daha da genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Tüfekçi: “Sivil toplum örgütleri sayısına göre Seydişehir Konya ili içinde ön sıralardadır. Sivil toplum kuruluşları güçlü olmalı ve sürekli projeler üretmeli. Bizler de bu toplantıları mutat olarak sürekli yapmalıyız.” şeklinde konuştu. 2002 yılına kadar her ay toplantı yaptıklarını ancak Eti Alüminyum’un özelleştirme sürecinin kırılma noktası olduğunu kaydeden Tüfekçi: “O tarihte özelleştirme karşıtları Seydişehir’in özelleştirmesini var olma ya da yok olma süreci olarak gördü. Burada STK’larımıza çok önemli görevler düşüyor. İnsanlarımız bizlere özel isteklerini iletmek için geliyor, ne zaman proje ve fikir getirmeye başlarlarsa işte o zaman bizde projeleri ve fikirleri takip ederiz.” diye konuştu. 
‘BİRLİĞİMİZİ TESİS EDEREK KAZANACAĞIZ’ 

Toplantıyı iyi niyetli bir başlangıç olarak nitelendiren İlçe Kaymakamı Kemal İnan ise: “Bu birlikteliğimizden olumlu sonuçlar çıkacağından eminim. Toplu olarak bir araya gelemiyorduk. Bundan böyle sık sık bir araya gelerek ilçemizin sorunlarını daha kolay çözeceğimize inanıyorum.” dedi. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada çalışmaya her zaman hazır olduklarını dile getiren Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat da: “Önemli olan hak ve menfaatlerimizi gerek yerelde, gerekse parlamento nezdinde en iyi şekilde temsil etmektir. Seydişehir olarak birliğimizi tesis ederek kazanacağız.” şeklinde konuştu.
Seydişehir’in bu haberi göz ardı edilmemesi dileğiyle, ilçemizdeki protokolde, Seydişehir protokolü gibi, Bozkır için aynı birlikteliği acilen gerçekleştirmelerini bekliyoruz.
Haber: Yunus YILMAZ



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.