Recent Comments

Kalaycı;Konya'nın Ulaştırma Alanındaki Sorunları Sordu

Konya’nın ulaştırma alanındaki sorunları ve beklentileri, 194 sıra sayılı Kanun Teklifinin bugün yapılan TBMM görüşmeleri esnasında yeniden gündeme getirilmiştir. Kanun teklifinde, başta otoyollar olmak üzere yap işlet devret modeli ile yaptırılacak yatırımlara 31/12/2023 tarihine kadar KDV istisnası getirilmektedir.

Ulaştırma Bakanı Konya’ya otoyol yapılmasının 2035 yılı hedeflerinde olduğunu açıklamış, adeta Konya ile alay etmişti. Şimdi de getirilen KDV teşviğinden de yararlanamayacak.

Allah Aşkına, 2023’e kadar hedeflenen 12 otoyolun hiçbirinin Konya’dan geçmemesi akla, mantığa, vicdana, insafa sığar mı? Sayın milletvekilleri, samimiyetle soruyorum. Sizlere 12 otoyol için güzergahlar belirleyin deseler, Konya’yı görmezden gelebilir misiniz? Ama, Bakan görmezden geldi.

Sayın Bakan Konya’nın sivil havaalanı ihtiyacını da görmüyor, Konyalının çığlığını bir türlü duymuyor. Mevcut havaalanı Konya’ya yakışmıyor. Birçok vilayete, hatta denizin üstüne yeni havaalanı yapılırken, Konya’nın sivil bir havaalanına kavuşması neden istenmiyor?

Sayın Bakan Konya’ya bir kininiz, bir gareziniz mi var? Nedir alıp veremediğiniz. “Alın hızlı tren başka bir şey istemeyin benden” mi diyorsunuz.

Bakanlığa bağlı bölge müdürlüğü açılıyor, Konya ilk 13’e de giremiyor.

Konya-Mersin tren yoluna ikinci hat yapımı ve iyileştirme çalışmaları kablumbağa hızı ile yürüyor.

Konya, lojistik merkez kurulacak diye yıllardır oyalanıyor.

Yıllardır sözler verilmesine rağmen Konya’nın çevre yolu yapımına bir türlü başlanmıyor.

Birçok ilde çağdaş ulaşım ve raylı sistem yatırımları hızla devam ederken, Konya’da tık yok. Konya hala yatırım programında yerini alamıyor. Şehir merkezi-kampüs arası 20 km’yi neredeyse bir saatte alabilen yarım asırlık mevcut tramvaylar bile hala yenilenmiyor.

Ekonomi Bakanı “300 km hızla gitmesi gereken Konya, 120 km hızla gidiyor.” demişti.

Siz Konya’ya otoyol yaptınız da, Konyalılar mı 300 km hız yapamıyor? Siz, sivil havaalanı yaptınız, limana kolay ulaşımını sağladınız, teşviklerden hep yararlandırdınız, KOP eylem planını uygulamaya koydunuz da Konyalı mı kıymetini bilmiyor?

Konya, AKP gelmeden önce iller arası nüfus sıralamasında 4’üncü iken 2007’de 6’ncılığa, geçen yıl da 7’nciliğe düştü. Başlıca etken ekonomik nedenlerdir.

Konya’nın hızını kesen, Konya’ya takoz olan da AKP hükümetidir.

Sırıstat Haber Merkezi:Yakup ÇETİN
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.