Recent Comments

BİR ÖĞRENCİ’NİN ÖĞRETMENİNDEN BEKLENTİSİ!


Yapılan araştırmalara göre; Öğrencilerin öğretmen beklentilerinde, ilk sıralarda öğretmenin öğrenciye karşı güler yüzlü olması ve iyi karşılaması gelmektedir. Okuldan ayrılırken, güler yüzlü bir şekilde, iyi dileklerin iletilmesi de beklenen davranışlar arasındadır.

Saygıya dayalı ve göz temasının kurulduğu bir iletişim beklentisi de öne çıkarken, kendilerine özel zaman ayrılması ve özel problemleri ile yakından ilgilenilmesi beklentisi de dikkate, kayda değer bulunmuştur.
Öğrenci- Öğretmen ilişkisinde Öğretmenin ufuk açıcı yüreklendirici yakınlaşımının yanında hayal dünyasını geliştirecek ev ödevleri vermesi de beklenen davranış biçimidir. Verilen ödevlerin nasıl yapılacağını, kaynakların nerelerden bulunacağını da Öğretmenlerin göstermesi gerekmektedir. Son zamanlarda verilen ödevlerin internet kafe çalışanlarınca yapıldığını göz önüne alırsak, ödevlerin amacına hizmet etmesi için öğretmenlere bu konuda büyük görevler düşmektedir.

Öğretmen-Öğrenci ilişkilerinde özel zevkler, ilgiler, yetenekler konularında da öğrenciler konuşmak istiyorlar Öğretmenin, Öğrenciyle ilgili merak ettiği hobileri boş zaman etkinlikleri, özel zevkleri konularında yapılacak bir sohbet Öğrencilerin kendilerini özel hissetmelerine yardımcı olacak, bu durum Öğrencileri yüreklendirecektir.

Öğrencinin defterine, çantasına yâda dolabına, motive edici ifadelerin bulunduğu küçük noktaların konması da çok önemli olup, bu durum Öğrencide aşırı derecede mesuliyet duygusu oluşturmakta, sorumlu, yükümlü olma noktasında motivasyonu yüksek tutmaktadır.

Zaman zaman konu dışı olsa da sorulacak sorulara cevap alma beklentisi de dikkate değer. Ayrıca Öğrenciler başarılı olacaklarına inanılmasını ve bu konuda kendilerini yüreklendirilmesini de istiyorlar. Öğrencilerin değerli ve önemli olduğu hissiyatı verilmesi beklentisi içerisindeler. Unutmayalım-ki, İnsanlar sevdikleri yerlerde değil, sevildikleri değer verildikleri yerlerde olurlar.

Öğrenciler ile kolay ve sağlıklı iletişim içerisinde olmak isteyen Öğretmenlerimiz için araştırmalara dayalı bir kaç beklentiden söz edilebilir. Şüphesiz bu konularda çok farklı beklentilerde bulunabilir. Sağlıklı iletişim kurulabilmesi için, Öğretmenlerin Öğrencilerin iç dünyasına girmeleri O dünyaya dokunmaları gerekmektedir.

Haftanın Sözü. Anlamak için anlaşılır olmak gerekir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.