Recent Comments

Bozkır İmamhatip Lisesi YGS Birincisi Oldu


ÖSYM, “Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları” Kitabını yayımladı. Bu kitapta, il bazında okulların Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yükseköğretim Sınavı'ndaki (LYS başarı durumları yer almaktadır. İl ve okul türü bazında sıralamalar yapıldı.

Yeni açıklanan 2011 yılı üniversite yerleştirme istatistikî verilerine göre 2011 YGS’ de en başarılı okullar arasında; Konya ilinde bulunan 19 adet, İmam Hatip Liseleri içerisinde geçen yıl mezun olan 19 öğrenciden 7 kişiyi 4 yıllık fakültelere gönderen Bozkır İmam Hatip Lisesi %36.842 ile Konya birincisi olmuştur. Yine İmam Hatip Liseleri içerisinde Kadınhanı İmam Hatip Lisesi % 34.615 oranıyla Konya İkincisi, Karapınar İmam Hatip Lisesi ise % 30 yerleştirme oranıyla üçüncü, Türkiye genelinde ise 442 İmam Hatip Lisesi içerisinde Bozkır İmam Hatip Lisesi Türkiye dokuzunculuğu başarısını kazanmıştır.
Ayrıca ilçemiz bazındaki okullar arasında Bozkır Anadolu Lisesi sınava giren 34 öğrenciden 19 kişinin kazanmasıyla %55.882’ lik oranıyla ilçemiz birincisi olurken, İmam Hatip Lisesi ise %36.842 ile ilçemiz ikincisi olmuştur. İlçemiz okulları arasında Bozkır Lisesi 68 öğrenciden 13 kişinin yerleşmesiyle % 19.118’le üçüncü, 56 öğrenciden 2 kişi kazandıran Bozkır Endüstri Meslek Lisesi % 3.571 oranıyla ilçemiz dördüncüsü olmuştur.
Bozkır Postası Gazetesi olarak; Bu başarıda emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve diğer personeli tebrik ederiz.

İlçemiz Okulları YGS başarı sıralaması




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.