Recent Comments

Kalaycı; Afetten Zarar Gören Çiftçilerin Zararı Karşılansın


AFET NEDENİYLE ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARLARI KARŞILANSIN


Tabii afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin özelleştirme kapsam ve programındaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye olan borçlarının ertelenmesi veya vadelendirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu yetki verilmektedir.
Komisyon görüşmelerinde; ağır kış şartları ve deprem dolayısıyla özellikle Ağrı, Erzurum, Muş ve Erciş Fabrikalarında toplam 1.137 çiftçinin tarladan pancarı söküp fabrikalara teslim edemediği, bu nedenle kendilerine ödenmiş olan toplam 4 milyon 10 bin TL tutarındaki avansları kapatamadığı, teklif ile buna kolaylık getirilmek istendiği açıklanmıştır.

PANCAR ÇİFTÇİLERİ ZOR DURUMDA PANCAR KOTALARI KALDIRILMALIDIR
Pancar çiftçisi zor günler yaşamaktadır. AKP vaat ettiği pancar kotalarını kaldırmadığı gibi, daha da düşürmüştür. Çiftçiler kota simsarlarına mahkum edilmiştir. Pancardan şeker üretimi özelleştirme ile yok edilmek istenirken nişasta bazlı şekerin önünü açılmaktadır.

Dünyada birçok ülke sınırlama getirirken, ülkemizde nişasta bazlı şekerin kotası ısrarla artırılmaktadır. Pancar çiftçisi Nişasta Bazlı Şeker lobisine kurban edilmemelidir.

Türkiye’nin milli ekonomisinin vazgeçilmezleri arasında yer alan, Türk tarımının ve endüstrisinin lokomotifi olan ve yarattığı 3 milyar dolara yakın katma değer ile ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan şeker fabrikalarımızın bugün yok pahasına arsa bedellerine satılması, sektörden ekmek yiyen milyonları derinden yaralamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak şeker fabrikalarında rant amaçlı değil, istihdam, üretim ve yatırımın devamlılığını hedefleyen bir özelleştirmenin esas alınmasını gerekli görmekteyiz.. Şeker fabrikalarının, öncelikle pancar üreticilerine, işçilere, sulama birliklerine, taşıma sektörüne, ziraat odalarına, yöre esnafı ve halkın içinde bulunduğu oluşumlara satılması hedeflenmelidir.






KONYA VE KARAMANDA AFETTEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLER HÜKÜMETTEN YARDIM BEKLEMEKTEDİR

Bugünlerde Konya ve Karamanda afete maruz kalan çiftçiler, zararlarının telafisi için Hükümetten yardım beklemektedir.

Başta Hadim, Taşkent, Derebucak, Bozkır, Seydişehir, Sarıveliler, Başyayla, Ermenek, Konya ve Karaman ilçelerinde 2012 kış aylarında meydana gelen yoğun kar yağışı sonucu, kar basması ve erimesi nedeniyle meyve ağaçları ve ekili alanlarda çok büyük hasarlar oluşmuştur.
2-3 metreyi bulan karın altında kalan özellikle kiraz ve ceviz ağaçlarının dalları %90 mertebesine varacak şekilde kırılmış ve birçoğu da kemirgen havyamlar tarafından telef edilmiştir. Bu afete neden olan riskler tarım sigortası kapsamına girmemektedir.
Bu itibarla Konya ve Karaman’daki kiraz ve ceviz üreticilerinin kayıpları, Hükümet tarafından gerekli hasar tespitleri yapılarak mutlaka karşılanmalıdır.
KUM FIRTINASI NEDENİYLE EKİLİ ALANLARDA MEYDANA GELEN HASAR TESPİT EDİLEREK ÇİFTÇİLERİMİZE GEREKLİ YARDIMLAR YAPILMALIDIR
Yine geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli rüzgar ve kum fırtınası nedeniyle özellikle Cihanbeyli, Altınekin, Kulu ve Yunak ilçelerinde olmak üzere Konya’da ekili alanlarda büyük hasar vermiş, tarladaki pancar, arpa, buğdayın neredeyse tamamını söküp atmış, tarlaları kum örtüsü kaplamıştır.
Şiddetli rüzgar ve kum fırtınası nedeniyle Konyalı çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi, oluşan kayıpların, Hükümet tarafından gerekli hasar tespitleri yapılarak karşılanması gerekmektedir.
AKP Hükümetini bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye ve zaten zor durumda faaliyetini sürdürmeye çalışan çiftçilerimizin bu ağır hasarlarını gidermeye, gerekli yardımı yapmaya davet ediyorum.
ŞAP AŞISI TALEPLERİ ACİL OLARAK KARŞILANMALIDIR
Öte yandan, Konya’da hayvancılıktan geçimini sağlayan vatandaşlarımız, hayvanlarına şap aşısı yaptıramamaktan şikayet etmekte ve endişe içinde çare aramaktadır.
Bu yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Konya’ya sadece 10.000 şap aşısı gönderildiği, gerekli alım yapılmadığından şap aşısı taleplerinin karşılanmadığı öğrenilmiştir.
Öngörüsüz ve basiretsiz bir yönetim sergileyen AKP Hükümeti üreticimizi kaderiyle baş başa bırakmıştır.
Bugünlerde Konya’da şap hastalığı vakalarının tespit edilmesi nedeniyle de üreticimizin endişeleri bir hayli artmış bulunmaktadır.

AKP Hükümetini şap hastalığına karşı gerekli tedbirleri almaya ve üreticilerin zararlarını karşılamaya davet ediyorum.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.