Recent Comments

KONSİAD RUMELİ DERNEKLERİ İLE KUCAKLAŞTI

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD), 28 Nisan 2012 Cumartesi günü saat:08.30’da İstanbul İkitelli’deki Hasırlı Osmanlı Restoran’ta, Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu önderliğindeki Rumeli Vakıf ve Dernek Başkanları ile tanışma ve istişare kahvaltısında bir araya gelmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez ve İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mürselin Tan’ın da misafir olarak katıldıkları kahvaltıda KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başcı, Rumeli Dernekleri ile bir arada bulunmaktan memnun olduklarını, Rumelileri kendileri gibi gördüklerini belirterek; “KONSİAD, Konyalıları ve kendini Konyalı hissedenleri Konya kimliğiyle bütünleştirmeyi hedeflemektedir. Konya, tarihin bütün sayfalarında Ortadoğu’ya, Balkanlara, Avrupa’ya, Kafkaslara, Hicaz’a, kendi köklerinden evlatlarını göndermiştir. Bunun tarihin ve ilahi kudretin Konyalılara yüklediği bir görev olduğunu düşünmekteyim. İşte Evlâd-ı Fatihan olan sizlerle birlikteyiz. Siz bizsiniz, biz de sizleriz. Bizleri birbirimize bağlayan tarihi, kültürel ve manevi bağlarımız bulunmaktadır. İşte bu bağlarımızı 13-16 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de yapacağımız Uluslar arası alandaki KONEXPO etkinliğimizle daha da perçinleyeceğiz. Ülkemizin kuzeyi ve güneyi ile batısını ve doğusunu buluşturacağımız bu etkinliğimizde asılları Konya ve Karaman’a dayalı Balkanlar ve Rumelili kardeşlerimizi kucaklaştıracağız. İki başkenti yani; Selçuklu başkenti Konya ile Osmanlı Başkenti İstanbul’u buluşturduğumuz gibi Asya ve Avrupa’daki Konyalıları da buluşturacağız.” Şeklinde konuşmasını bitirip katılımcılara teşekkür etmiştir.

KONSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akay tarafından KONEKSPO ile ilgili multivizyon gösterisinden sonra Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu yaptığı selamlama konuşmasında; “KONSİAD’ın bu daveti bizim için bir şeref olmuştur. Abdullah Başcı kardeşimle daha önce de birlikte çalıştık. Ben Konyalıyım. Biz Konyalılar olarak güç birliği, el birliği içinde olmamız lazım. Ayrışmaya kesinlikle tahammülümüz yoktur. Birlik ve beraberlik içinde elele olmamız, samimiyetimizi ve içtenliğimizi ortaya koymamız gerekmektedir. Çünkü tarihimiz ve kültürel yapımız bize bunu emretmektedir. Bursa’nın oğlu olan Edirne, aynı zamanda İstanbul’un da babasıdır. Bu sebeple babaya gereken saygıyı gösterilmelidir. İstanbul’un Fethi’nde Edirne nerededir? Edirne topları döktürmeseydi surlar nasıl parçalanacaktı? İstanbul kendiliğinden fethedilmedi, fethin ruhunda Edirne’nin rolü ve önemi büyüktür. 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin kutlama faaliyetlerinin içine Edirne dinamiklerini mutlaka sokmamız gerekmektedir. Sayın Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun söylediği gibi Konya’da bunların hepsinin dedesidir. Ama bu işin içine Bursa’yı da katmamız gerekmektedir. Konya’nın torunu olan Bursa, Edirne ve İstanbul bütün dinamikleri ile bir bütün olarak düşünülmelidir. Kıymetli Hemşehrilerim, bizler bir medeniyetin mensuplarıyız. Bosna, Kosova, Makedonya, batı Trakya ve diğerlerinin yüzleri daima Türkiye’ye dönük olup, ilk ayak basacağı yer ise Edirne’dir. Edirne’yi bir merkez yapmalıyız. Edirne bizleri beklemektedir, Edirne bölgenin merkezi olmalıdır. Ben Konyalıyım, ben Balkanlardanım, ben Trakyalıyım, ben Karadenizliyim diyen herkesin Edirne’yi merkez olarak görmeleri gerekmektedir. Çünkü Edirne bir geçiş noktasıdır. Rumeli’de bizlere ait eserler, dindaşlarımız, soydaşlarımız, kültürel değerlerimiz bulunmaktadır. Bizler KONSİAD’ı bütün üyeleri ile birlikte Rumeli Dernekleri olarak Edirne’de önümüzdeki Ramazan ayında veya daha sonra misafir etmeyi düşünüyoruz. KONSİAD, KONEKSPO ile gerçekten takdire şayan bir hizmet için yola çıkmıştır. Bizler Edirne dinamikleri ile KONEKSPO için mutlaka standlar alarak katkıda bulunmamız gerekmektedir. Dua, içtenlik ve samimiyet içinde KONSİAD’a, KONEKSPO’ya Edirne dinamikleri ve Rumeli Dernekleri ile gereken desteğimizi vereceğiz inşallah.” şeklinde konuşarak KONSİAD Yönetim Kurulu’na teşekkür etmiştir.

52 Rumelili Vakıf ve Dernek Başkan ve temsilcisinin ve yaklaşık 90 davetlinin katıldığı istişare ve tanışma toplantılarının İstanbul, Edirne ve Konya gibi değişik illerde artan bir koordinasyonla devam edeceği KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı ve diğer dernek başkanlarından öğrenilmiştir.  







Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.