Recent Comments

Açık Lise Öğrencilerine Müjde


Açık Lise Öğrencilerine Müjde;
Artık Açık Lise Sınavları ilçemiz Bozkır’da Yapılacak. Öğrencilerimizin sınav yeri seçerken ilçemiz Bozkır’ı seçebilirler.

1980’li yıllardan sonra ilçemiz Bozkır’dan Açık Lise sınavlarının alınmasından sonra sınava girecek öğrenciler bu konuda çok büyük rahatsızlıklar yaşamaktaydı. Bu sıkıntılardan sadece birini söylemek gerekirse çok bir yakın zaman önce  Seydişehir’de yapılan Açık Lise sınavına için Seydişehir’e gitmek için yola çıkan Açık Lise öğrencileri Kar nedeni ile sınava giremediler. Hafta sonu yapılan sınavların tekrarı olmadığı için öğrenciler mağdur olmuştu.  

Bozkır Lisesi müdürü Baytullah hoca ve müdür yardımcı Esalettin SAKARYA, Halk Eğitim Merkezi ile beraber yürütülen Açık Lise irtibat büroluğunun yanı sıra, 300 öğrencinin bulunduğu Bozkır Lisesinde müdür yardımcılığı, ÖSYM irtibat bürosu ve Açık Lise irtibat bürosu ile iş yoğunluğunun oldukça fazla olduğu bir ortamda görev yapan değerli öğretmenlerimizden.

Açık lise sınavının ilçemizde yapılması için kontenjanın en az 80 öğrenciye ulaşması gerekiyordu. Okul müdürü Beytullah hocanın özverili çalışması ve bölgeyi çok iyi tanıması sayesinde bu sayı 112 öğrenciye ulaştı ve ilçemizde Açık Lise sınavı olarak ilk sınav geçtiğimiz hafta 12 – 13 Mayıs’ta  Atatürk İlköğretim Okulunda yapıldı.  Açık Lise sınavlarına girecek olan öğrencilerimizin bundan sonraki yapılacak sınav iyer için Bozkır’ı seçebilirler.  Diğer bir konu ise sınavların hafta sonları yapılmasından dolayı öğrencilerimize maddi yönden ulaşım, yemek, konaklama gibi maddi külfet getiriyordu. Böylelikle sınava girecek öğrenciler bu sorundan da kurtulmuş oldular.

İlçemizde büyük bir açığı kapatan, Açık Lise sınavlarının ilçemizde yapılmasını sağlayan Beytullah hoca ve Esalettin SAKARYA öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.