Recent Comments

Bozkır Eğitim Sendikaları Anıt Meydanında Basın Açıklaması Yaptı


Dün saat 16,30'da Bozkır Anıt Meydanında Bozkır Eğitim Sendikaları temsilcileri ve Sendika Üyesi eğitimciler tarafından Ülke gündemine oturan Memur Zammı konularında bir basın açıklaması yapıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi buğun ilçemiz Bozkır'da da Eğitimciler Ders işlemeyecek. Basın açıklamasında şu konulara değinilmiştir.

Bozkır Eğitim Bir-Sen ve Türk eğitim -sen olarak, 23 Mayıs'ta, bir gün iş bırakma kararını aldıklarını belirtti.
"Eğitim-Bir-Sen ve Türk eğitim sen' olarak bir gün İş bırakma karan aldık. Bunu da yarın gerçekleştireceğiz. Türkiye genelinde hizmet üretmeme, İş bırakma eylem kararı

Hükümetin 3+3 daha sonra 3,5+3,5 gibi komik zam tekliflerinin yanında biz eğitimcilere istenilen Ek ödemenin umursanmaması öğretmenin İtibarını arttırıcı yaklaşımların geri çevrilmesi toplu sözleşme sürecinin tıkanması dolayısıylsa genel merkezlerimize destek olmak memurlara yapılan bu haksızlığı dile getirmek için bu basın açıklamsını yapıyoruz.

Toplu sözleşme sürecinin, kamu iş veren heyetinin, "Şunu verirsem Türkiye'ye maliyeti ne olur" diye sadece paranın rakamsal değerini hesaplaması ve "Vermezsem Türkiye ne kaybeder" sorusunu hiç sormaması sonucu uzlaşmazlıkla sonuçlanmıştır.

Türkiye eğer büyüyorsa biz bu büyümeden payı istedik ya da Türkiye, Maliye Bakanı, diğer yetkililerin yansıttığı gibi ekonomide işler rayında değil, birileri rol yapıyor Avrupalıysak Avrupa'nın, dünyanın krizi en iyi yönelen ülkesiysek bunu memurlar da hissetsin, Afrika ülkesiysek bizde bilelim, taleplerimizi gözden geçirelim.

"Hükümetin, Kamu İşveren Heyeti'nin 14 Mayıs günü getirdiği teklife de 'dağ fare bile doğurmadı' Bugün gelinen noktada, toplu sözleşme uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Sorumlusu kamu işveren heyetidir, sorumlu Maliye Bakanlığı yetkilileri ve sorumlusu Hükümettir"
sendikalar olarak Perşembe günü hizmet kollarıyla birlikte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaatta bulunacaktır.
1 "Memurlar olarak hukuka saygımız sonsuzdur. Keşke iş bırakma durumunu hissetmeyeceğimiz tabloyu oluştursalardı. Keşke Kamu İşveren Heyeti, heyet başkanı hukuka saygılı olup beklentilere cevap verseydi.

 Memurun henüz grev hakkı yok ama uluslararası anlaşmalar gereği attığımız imzalar var ve Anayasa'nın 90. maddesi, 'iç hukuk mu uluslararası hukuk mu' sorusu sorulduğunda uluslararası hukukun önde geldiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Yarın Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitin sen' öğretmenlerin ortaya koyacağı eylem, bir tıkanma noktasıdır, sosyal patlamadır, 'artık tahammül edecek gücümüz kalmadı' serzenişidir. Bunu, yetkililer iyi okurlarsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulun da hala tamir etme yanı var." Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN


Basın Açıklamasının Tam Çekim Videosu;








Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.