Recent Comments

Konya Organik Tarım Paneli

Dernek Başkanımız Hüseyin Çetin,KOP Dairesi Başkanı Mehmet Babaoğlu’nun düzenlediği Organik Tarım Paneline
Federasyon olarak, Başkanımız Burhan Yılmaz,İkinci Başkanımız Abdülkadir Seyrek,Saymanımız Hüseyin Çetin ve
Genel Sekreterimiz Serap Görük ve Belediye Başkanlarımız Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar ve Sorkun Belediye Başkanımız Abdurahman Keşir toplu olarak katılmışlardır.

Prof.Dr.Memhmet Babaoğlu-KOP Dairesi Başkanı
Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanış Derneğimizin, Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü ile 14 Şubat 2011 tarihinde Sorkun Kasabasında düzenlediğimiz ”Öncü Çiftçi Toplantısı”nın ne kadar doğru bir hareket olduğunu bu panelle daha iyi anlamış oldum.
Sorkunlu çiftçilerimizin çilek,sarımsak,asma, ceviz,arı,sanen keçisi ve benzeri ürünleri yetiştirerek gelir düzeylerini artırabilirler.Organik tarım kara düzen tarım değildir.Bilimsel verileri ve eko dengeyi koruyan bitki ve böceklerden de yararlanarak teknik elemanların desteğiyle yapılan bir tarımdır.Bu ürünleri yetiştireceklere İl Özel İdaresi (%75 destek bitki türlerinde) destek sağlayacaktır.

Bu alanda çalışmak isteyenlerin,zaman kaybetmeden Bozkır İlçe Tarım Müdürümüz Mehmet Şenarslan ile direk irtibata geçebilirler.Ulaşamam diyenler derneğimizden yardım alabilirler.
Sorkunlu olarak,Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü,İl Özel İdaresi ve KOP Dairesi Başkanlığından yararlanalım.Bu işlerde grup olarak çalışmak esasdır.Kasabalılar yapacağı işlerde bir topluluk oluştururlarsa;Dernek olarak her zaman yol gösterici,işlerinin takipçisi oluruz.Kendi birliklerini oluşturursa işlerimiz daha kolaylaşır.İnsanlarımız da başka diyarlara gidip hizmet sektörlerinde çalışmaz.Kendi işlerini yapar.
FIBL : Organik Taım Araştırma Enstitüsü. Avrupa’da Organik Tarımın Öncü Kuruluşudur.
Başkanı:Prof.Dr. Urs Niggli
Organik Tarım ve KOP Dairesi ile ilgili geniş bilgileri için Mehmet Babaoğlu’nun Kişisel Web, e-posta adresi ve telefonu:
E-posta: [email protected][email protected]
Tel: +90 332 280 2800 Faks: +90 332 280 2851
Sayfa Başı / Copyright© 2012 Mehmet Babaoğlu http://www.mehmetbabaoglu.gen.tr
Hazırlayan:Hüseyin Çetin,SorkunDer Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.