Recent Comments

Mustafa Kalaycı'nın 19 Mayıs Kutlama Mesajı


Türk milletinin şanlı tarihinde tartışmasız önem ve ayrıcalığa sahip olan, bağımsızlık ve özgürlüğe duyulan özlemin, son yurdumuz Anadolu coğrafyasında yankılanıp kabul edildiği 19 Mayıs 1919’un yıldönümünü yeni bir milli başlangıca vesile olması temennilerimle kutluyorum.

19 Mayıs 1919, vatanımızın işgal ve istilaya uğradığı bir dönemde milliyetçi kahramanların her türlü imkânsızlık içinde, sadece büyük Türk milletinin asaletinden doğan manevi kudretine inanarak mücadeleyi başlattıkları günün adıdır.

Bu tarih, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıç; fikir ve karar sahibi Atatürk'ün milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adım, Türk milletinin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktasıdır.

Samsun’a çıkıldığı tarihteki tehditlerin benzerlerine maruz kaldığımız bugün de, her türlü yıkıcı ve bölücü emellerin karşısındaki en önemli güvencimiz; Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız geleceğinin teminatı Türk gençliğidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919’un 93. yıldönümünde; aziz hemşehrilerimin“Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı” içtenlikle kutluyor; kutsal vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden büyük Atatürk’ü,  silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.