Recent Comments

GEZGİNLER EĞRİGÖLDE BULUŞTU


Bu yılın ilk Eğrigöl gezisini 3 Haziran'da yaptık. Bu gezi adeta Gezginler Buluşmasının provası gibi oldu. Hasan Sayın, Ümmühan Sayın, Halil Şimşek, Yakup Çetin, Ercan Duymaz, Ahmet Fatih Salur, Mehmet Ali Palabıyık ve ben sabahın ilk ışıkları ile yola koyulduk. Sabah kahvaltısını  Geriş'in tepesinde yaptıktan sonra yürüyerek yola çıktık. 13 Mayısta Hasan Sayın ve beraberindeki gezi ekibinden Halil Şimşek ve Ümmühan Sayın Eğrigöle gitmişti. Gölün üzerinin buz olduğunu onların fotoğraflarından öğrenmiştik. Aradan 20 gün geçmiş ve bu sürede yollarda epeyce bir karın eridiğini gördük. Böylece masmavi bir gölün bizi beklediğini düşündük.


Dedemli Kasabasının Yağlıpınar Yaylası üzerinde bulunan Geriş Dağının sadece bir yerinde kar var. Bu yüzden arabalar geçemiyor. Karın üzerinde motosiklet izi vardı muhtemelen motosikletle geçenler olmuş. Burdan sonraki bir kaç vadi içinde yine kürs kar var. Bunun haricinde yollarda aşırı bir bozulma ve kar yok, arabalar rahatlıkla gidip gelebilir.


Ekibimiz ile zorlu ama bir o kadarda keyifli bir yolculuğun ardından Eğrigöle ulaştık. Antalya'dan gelecek olan diğer gezi ekibimiz Söbüçimen yaylasına kadar araçlarla, oradan sonrasını yürüyerek geldiler.


Gölün etrafında biraz gezindikten sonra tekrar yürüyerek dönüş yoluna koyulduk. Gölün hemen üzerinde dağcı olduklarını tahmin ettiğim araçların doğal gösterisinide keyifle izledik.


Gerek göle giderken gerekse dönüş yolunda çeşitli sürprizlerle karşılaşmaya devam ettiğimiz için deklanşörümüz hiç boş durmadı. Zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadan Akdam köyünün Bağırsak yaylasına ulaştık ve burada gecikmeli olarak öğle yemegimizi yedik. Sabah Geriş Dağından yola koyulduğumuz andan itibaren anca burada oturup dinlenme fırsatı bulduk.


Her metrekaresinde bir başka güzelliğin karşımıza çıktığı bu gezi yaşamadan anlatılamayacak kadar güzeldi. Bu bu güzellikler arasında objektifime takılan görüntülerden bir kısmını sizlerle paylaşıyorum. Keyifli seyirler...


 

  
























































































































































































































































































































































Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.