Recent Comments

KONSİAD KOP'un sesi olacak


Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Abdullah Başcı ve Yönetim Kurulu 1 Haziran 2012 Cuma günü saat:18.00'de; Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nu İstanbul Sefaköy Ovalı Konya Restoran’taki akşam yemeğinde misafir etmiştir. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu onuruna verilen yemekte; Başbakanlık Etik Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altuntaş, Karaman eski Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu, KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı, KONSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kemal Çelik ve Mustafa Büyükdede, Genel Sekreter Av. Özer Öztaşbaşı, KONSİAD Anadolu Yakası Temsilcisi Muzaffer Koşan, KONSİAD Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Davutoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Akay, Ali Ulvi Ülker, Erkan Özgü, Abdullah Yasir Şahin, Abdullah Akseki, Ahmet Tuzlu, Mustafa Çil, Cafer Yaren ile KONSİAD Üyeleri Eyüp Akbal, Naci Faydasıçok, Hasan Hüseyin Sarıbacak, Hamdi Elibol, Fatih Sel ve Osman Kaya da hazır bulunmuştur.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, yemek sonrasında KOP Bölge Kalkınma İdaresinin tanıtımı ile ilgili olarak; “KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı ve Yönetim Kurulu’nun yapmış oldukları başarılı çalışmaları yakından takip ediyorum. KONSİAD çok önemli bir kuruluştur. İstanbul’da bir hayli güçlenmiş olan KONSİAD’la birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak KONSİAD’ın yanındayız. KONSİAD’ın yapacağı KONEKSPO önemli bir faaliyet olacaktır. İleride KONEKSPO’nun, KOPEKSPO olarak düşünülmesini öneriyorum. Sadece Konya değil, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinin de içinde bulunacağı KOPEKSPO ile Bölgemizin tanıtımı için gerçekten büyük bir hizmet yapılmış olacaktır. Bölgemizin gelecekteki ümidi olarak görülen KOP İdaresi’nin çalışmalarına projelerinizle destek vermenizi istiyorum. Bölgemizi nasıl geliştirip, nasıl katkı sağlayabiliriz? 4.250.000 olması gereken Bölge nüfusunun 3 milyonun altına düşmüş olmasının önüne geçebilmek için neler yapabiliriz? Bu ve buna benzer konularda bizlere fikirler vermenizi ve projeler üretmenizi istiyorum. Sizlerin talimatlarına açık bir kamu kuruluşuyuz ve KOP olarak daima emrinizdeyiz. Su kaynakları oldukça kıt olan KOP Bölgesi için KONSİAD ve bölge illerinin bütün STK’ları su rezervi açısından oldukça zengin olan GAP’tan KOP’a su transferi konusunda yüksek politikada oldukça etkin olmak durumundadırlar. Bu sebeple ben bu ışığı gördüğüm KONSİAD’ın KOP’un sesi olacağına inanıyorum. Bölgemizin Mersin limanına açılması için hep birlikte elimizden geleni yapmalı, yerel dayanışma kültürümüzü mutlaka geliştirmeli ve sektörel ihtisaslaşmaya gitmeliyiz. Bu arada ileride savunma sanayimizin merkezi olacak olan Ankara’ya olan coğrafi yakınlığımız sebebiyle savunma sanayimize destek merkezi olmak adına şimdiden çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Eğitim, turizm, kültür, ar-ge, sağlık, ulaştırma, kırsal kalkınma, tarım, hayvancılık ve birçok alanda öngördüğümüz KOP Eylem Planımıza ve çalışmalarımıza KONSİAD olarak destek vermenizi istiyorum.” Şeklinde konuşmuştur.

KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı ise yaptığı konuşmada; “KONSİAD, bütün üyeleri ile birlikte KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin yanında ve emrindedir. Bizler sadece Konya için değil, bölgemiz için de çalışmalarımızı yürütmekteyiz. KONSİAD olarak daima; Konya’yız, Karaman’ız, Niğde’yiz ve Aksaray’ız. Çünkü biz Türkiye’yiz. Elimizden ne geliyorsa mutlaka KOP için yapacağız ve bütün gücümüzü KOP için sarf edeceğiz. Herkes şundan kesinlikle emin olsun; KONSİAD, KOP’un en gür sedası olacaktır.” Demiştir.




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.