Recent Comments

Meşhur Bozkır Tahinine hibe..

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü tarafından Bozkırda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bozkır yöresine has tahinli pide üretimine TKDK tarafından yüzde 50 hibe desteği verileceği bildirildi.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Bozkır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Şenarslan’ın organizasyonunu gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında, Bozkırlı tahin üreticilerine yapılan desteklemeler, destek tutarı ve istenilen belgeler hakkında bilgi verildi. 

Toplantıya ilçedeki bal üreticilerinden de katılım gerçekleşti. Bal üreticileri ile de görüşme yaparak, destekler ve başvuru koşulları anlatıldı. IPARD Programı kapsamında, Konya ilinde tarhana, Keçimen üzümü, Konya şekeri, Konya gevreği, bamya, beyaz peynir, tulum peyniri, İvriz peyniri, süzme yoğurdu, pekmez, tahin, erişte, tandır ekmeği, köpük helva, Seydişehir leblebisi, lokum, tahinli pide, termiye, çilek, Çumra kavunu, Ereğli elması, siyah havuç, hırtlak, Akşehir kirazı, Ereğli kirazı gibi birçok ürüne yüzde 50 oranında hibe desteği verileceği ifade edildi.

Kaynak:KonAjans
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.