Recent Comments

Ayğırdibine Can Suyu Vermek Lazım


İlçemiz Bozkır piknik ve mesire alanlar nedeniyle gerçekten çok şanslı bir bölge, her yeşil alanın yanında bir çeşme mevcut ve bu çeşme başlarında da piknik yapmak için gelenler dolup taşıyor.

İlçemiz Bozkır’ın en gözde piknik alanlarından bir tanesi de malumunuzdur ki bereket kaynağımız çarşambanın su gözü Ayğırdibi.

Bozkırlılar olarak hepimiz hafta sonları arabalarla bu güzel yere doluşuruz. Nedeni bellidir doğa güzelliği, mükemmel görünümü ile suyun çıktığı mevki. Bu yere gitme nedenimiz doğal güzelliğini görmek veya misafirlerimize bu güzelliği göstermektir.

Her zaman güzeli görmek için yola çıkmış olan bizler nedense orada pikniğimizi yaptıktan sonra o güzelliğin bağrına tüm pisliğimizi sere serpe saçalayıp öylece bırakıp gidiyoruz.

Bir anonim yazı var “Nasıl bulmak istiyorsan Öyle bırak” biz öyle bulmak istemesek de kirletip bırakmayı tercih ediyoruz.

Geçen haftalarda Ayğırdibi gezimiz sırasında bir misafirimi burada ağırladım, Misafirim doğal güzelliğine adeta aşık oldu ama çeşmenin yanı başında yığın halindeki çöpleri görünce canı sıkıldı böylesi güzel ve değerlendirebilecek mesire alanının bu şekilde kullanılmasının üzücü olduğunu belirtti.

Zor değil burası Karacahisar Muhtarlığına bağlı bir bölge, Köy muhtarlığı bir karar alıp Bir kişi görevlendirip girişte 5 Tl alınsa, ücreti alan kişi buranın temizlik ve düzeni ile ilgilense kimsenin sesinin çıkacağını sanmıyorum. Toplum olarak bir şeyi bedava elde edince kıymetini bilmiyoruz. En güzeli ücretli olursa buranın maddi olarak da bir değeri olduğunu anlamış oluruz.

Bu olay Muhtarlığın yetki sınırlarını aşıyorsa Bozkır Belediyesi veya Bozkır Kaymakamlığı konuya el atmalı ve gerekli çalışmalar yapılarak bu yer doğal ve tertemiz güzelliğine kavuşmalı diye düşünüyorum.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN

Ortamın Video Görünümü;


Şimdi Pikniğe gittiğimde çektiğim Aygırdibinin diğer yüzü;








Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.