Recent Comments

Kuruçay Köyü 2.Bahar Şenlikleri Proğramı Gerçekleştirildi.

Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde Kuruçay Köyü ve yaylasında 500'ü aşkın kişinin katılımıyla 2.Bahar Şenlikleri düzenlendi. Üniversite sınavına denk gelmesine rağmen şenliğe ilgi oldukça yüksekti. Şenlik için yapılan gerekli hazırlıkların ardından Cumartesi kabir ziyareti ile proğram başladı. Akşam gerçekleştirilen eğlence yağmur nedeniyle yarıda kesildi. Pazar günü sabah bütün köylülerimiz yaylaya akın etti. Yayla adeta panayır gibiydi.


İnsanların gözlerindeki sevinç,mutluluk,sürur ve gurur sabahın ilk ışıkları ile birlikte görülmeye değerdi. Birlik beraberlik,kaynaşma,hasret giderme,birlikte yeni başarılara imza atma duyguları içinde Bozkır'mızın emekli imamı Ahmet hocamızın konuşmasının ardından dualarla Kuruçay Köyü Yiğit Sini Cami'mizin açılışı gerçekleştirildi. Sunumunu Bülent BÜYÜKYAVUZ'un yaptığı proğramda Köy Muhtarımız Süleyman BÜYÜKYAVUZ, Dernek Başkanımız Ali GÜVEN, Manisayı temsilen değerli büyüğümüz İbrahim YILDIRIM,sitemizin köşe yazarı Hasan DİNÇ, yine köylümüz Mahmut TUĞAY ve Ahırlı Belediye Başkanı'mız Kadır YİĞİT birer konuşma gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini aktardırlar. Ahırlı Belediye Başkanı'mızın "Kuruçay köylülerinin gerçekleştirdiği birlik ve beraberliği maalesef Ahırlı ilçemizde gerçekleştiremedik" sözü ilgi çekiciydi.

Köyümüze,yaylamızın camisi ve çeşmelerinin yapımına yardımları olan köylülerimize plaketler takdim edildi. Mevlüt okunması ,Kur'an tilaveti ve dualar eşliğinde devam eden proğram,köylülerimize yemek verilmesi ile sona erdi.


Derneğimizin düzenlemiş olduğu proğramda emeği geçen başta Köy Muhatırımız,Dernek Başkanımız,Dernek Yönetim Kurulu üyelerimize,proğramın başında ve sonunda canla başla çalışan destek veren, maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen diğer değerli köylülerimize teşekkür ederiz.Mutlulukların artmasına,anıların tazelenmesine,gurbette köy ve akraba hasretinin bir nebze de olsa dinmesine,kardeşlik bağlarının kökleşmesine vesile olan bu gibi proğramların devamını dileriz. 

 Ne mutlu aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi aynı çatı altında birleşebilen bir araya gelebilen köylülerimize.



Şu yaylanın yolları kıvrım kıvrım

Bükülür dönerde suları çağlar

Hayvanlar dağınık sürüler otlar

Selam olsun yayla güzelliğine




Tertemiz havasıyla kekik kokar

Arılar bal yaparlar her çiçekten

Yüzler güler süt sağılır hayvandan

Selam olsun yayla güzelliğine


Kaynak:Kuruçay Köyü Derneği





Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.