Recent Comments

Ceremesini Köylü Çekecek Kaymağını…


Çarşamba Çayı Islah Projesi adı altında yürütülen çalışmalar usule aykırıdır.
Sulak ekilir dikilir arazi bakımından fakir bir ilçe olan Bozkırımızın sulak arazileri bir bir tarıma elverişsiz hale getiriliyor.
2011 yılında yürütülen Gurup Kanalizasyon İnşaatı çalışmaları esnasında bir çok arazi tarıma elverişsiz hale getirildi. Bu arsaların bedeli buharlaşarak vatandaşın cebinden çıktı… Deremiz daha temiz akacak denildi sineye çekildi.


Bu gün Çarşamba Çayı Islah Projesi nin yürütüldüğü noktalarda da söz konusu tarım arazilerinin bir kısmı tamamen kullanılamaz hale gelecektir.Ve bir çok arsa bedelsiz olarak kamulaştırılacaktır.


Oysa ki 20-Şubat 2010 tarih Sayı : 27499 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2010/5 nolu : Akarsu ve Dere Yataklarının Islahı konulu genelgenin 9. Maddesinde. “DSİ tarafından yapılacak akarsu ve dere yatağı ıslahlarının projesine göre yapılabilmesi için; bu alanlardan belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunanlar, ilgili belediyelerce DSİ’ye ihtilafsız olarak teslim edilecek, bu alanların dışında kalan yerlerin ise DSİ’ye tesliminin sağlanması hususunda gerekli çalışmalar valilerin koordinasyonunda yürütülecektir.” Şeklinde vatandaşın hakkı koruma altına alınmıştır.



Belediyelerin söz konusu arazilerin istimlak bedelini ödemesi imkansız olduğunu Türkiye Cumhuriyetinin bütün kurumları bilirken bu bedellerin hala belediyelerce karşılanması konusunda bir düzeltme yoluna gidilmemiştir.
Bu esnada yapılan ihale sonucu çalışmalar başlamıştır. Vatandaşın alın teri ile kazandığı para ile satın aldığı arsalar bu arsaların işgaline karşı çıkanlara “ devletin tiriluyonluk projesini boşa çıkarma ile itham ederek mahalle baskısı yolu ile karşılıksız olarak kamulaştırılmaktadır.

T.C devleti vatandaşlarının hakkını korumakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğün gereği olarak bahsi geçen kanunda değişiklik yapILarak bu bedellerin ödenmesi konusunda BELEDİYELERDEN bu sorumluluğun alınması netice itibari ile vatandaşın mülkiyet hakkının korunması gereklidir.


Yetkili kurumlardan bu HAKSIZLIĞA müdahil olmalarını rica ederiz.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.