Recent Comments

Ziraat Odası Başkanı Ekrem Yıldız’la Röportaj


Bozkır Postası: Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili ilçede bazı söylentiler vardoğrumu? Siz aynı binada hizmet veriyorsunuz. O yüzden bizde size soruyoruz? Sayın Başkan.
Ekrem Yıldız: Bundan 3-4 ay önce S.G.K Müdürlüğünden gelen denetleyici yetkililerin yaptığı incelemede S.G.K’nun oturduğu binanın yetersiz olduğu yeni bir binanın veya arazinin kendilerine tahsis edilmesi gerektiğini, aksi takdirde ilçeye hizmet eden bu kurumun başka bir bölgeye kaydırılacağını belirtti. Bizlerde harekete geçerek Bozkır Belediyesine gittik. Belediye Başkanı Mustafa Uyar beyin de yardımıyla Milli Emlak’tan bir arazi tespiti yaptık. Gereken evrakları ve arazinin krokisini çıkararak kendilerine teslim ettik. Kurum müracaatını yaparak onaylandığı zaman hemen inşaata başlayacaklar.
Bozkır Postası: Başkan S.G.K.’nun oturduğu yerin kira bedeli Bozkır Ziraat Odası tarafından 3 yıl boyunca ödeneceği söyleniyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz? Neden bu kirayı ödemeyi kabul ettiniz?
Ekrem Yıldız: Sosyal Güvenlik Kurumunun kirasını üç yıl ödemeyi biz kabul ettik. Dediğiniz bu konu söylenti değil, doğrudur. Keşke bizim gibi kurumlar böyle hizmetlerevesile olsunlar. Bozkır Ziraat Odası imkanlarıdahilinde her türlü yardımlarını yapmaya devam edecektir.
Konya Havzası İl Koordinasyon toplantısı, 14.06.2012 tarihinde Niğde ilimizde yapıldı. Bu koordinasyonun amacı Karaman, Aksaray, Konya ve Niğde illeriyle beraber bu havzada suyun durumu, kullanımı, toprağınişlenmesi, bölgelere göre bitki deseninin oluşturulması. KOP idaresine yardımcı ve destek olması amacıyla kurulmuş bir çalıştaydır. Bu toplantıda Ziraat Odaları Genel Merkezi Yönetim Kurulu Muhasip üyemiz Sayın Mustafa Hepokur’un da talimatları doğrultusunda S.G.K.’nun 3 yıllık kirasını ödeyeceğimizi bildirdik ve İl Müdürlüğüne 17.07.2012 tarihinde yazısını gönderdik.
Bozkır Postası: Sayın Başkan, Haziran ayı içerisinde Konya Havzası İl Koordinasyon toplantısının Niğde ilimizde yapıldığından bahsediyorsunuz. Bu koordinasyonun amacı Karaman, Aksaray, Konya ve Niğde illeriyle beraber bu havzada suyun durumu konuları konuşulduğunu belirtiyorsunuz. Konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla, Bozkır Ziraat Odası Başkanı olarak bölgemizi temsilen o toplantıya siz gitmişsiniz. Peki,katıldığınız o toplantıda bölgemizdeki su kaynakları ile ilgili neler konuşuldu?
Ekrem Yıldız:Güzel bir soru sordunuz. Sosyal Güvenlik Kurumuyla ilgili yukarıdaki sorunuza iyi ve olumlu bir cevap verdim. Bölgemizdeki su kaynakları ile ilgili neler konuşuldu? Sorunuza, biraz üzücü cevap vermek zorunda kalacağım. Niğde ilinde yapılan toplantıda konuşmacı olarak katılan Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Hocalarımızın sunumunda Bozkır’la ilgili sözler çıkınca hemen irkildim, dikkat verdim ve dinledim. Mavi Tünel’den gelecek olan suyun büyük kısmı 3/1 kadarı Karaman ili ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne içme suyu olarak tahsis edileceği ve bu protokolünde imzalandığını söylediler. Ne kadar acı, kasabalarımız, köylerimiz içme suyuna hasret gidiyor ve 3 günde bir su veriliyor.
Konya ve Çumra Ovası arazilerini vahşi sulama dediğimiz sistemlerle sulayıp milyonlarca m3 suyu boşa götürülüyor. Niye sulamasınlar! Bozkır’ın hudutlarından çıkan su var nasıl olsa. Ama bizim Bozkır bölgemizdeki arazilerimiz sulanamadığı için meyvecilik Tarım (Sulu Tarım) yapılamıyor. Onun içinde bölge halkımız başka yerlere göç etmek zorunda kalıyor. Böylece günden güne Bozkır ve bölgemizdeki nüfus oranı yıldan yıla aşırı bir vaziyette düşüyor ve düşmeye de devam ediyor.
Bozkır Postası: Peki, başkan iyi güzel konuşuyorsunuz da, Konya ve Çumra Ovası Bozkır hudutlarından çıkan suyla sulanıyor diyorsunuz. Bozkır’ın Çarşamba Çayı akıyor. Bozkır’lıbakıyor. Yani bu suyun değerlendirilmesi için siz yetkililer harekete neden geçmiyorsunuz? Ama gördüğümüz kadarıyla Bozkır, kasaba ve köyler olarak bile hâlâ senin sınır,benim sınır kavgası yapılıyor. Bu yüzden de sahip olamadığımız varlıklarımıza herhalde başka yerler sahip olur değil mi?
Ekrem Yıldız: Evet Sayın Bozkır Postası, 24-25 yıldır ilçemize yaptığınız güzel bir gazetecilikle hizmet veriyorsunuz. Bu konuda Bozkır’ın sesini elinizden geldiğince duyurmaya çalıştınız ve duyurdunuz. İlçede birçok hizmetlerde de Bozkır Postası Gazetesinin emeği vardır. Bunu göz ardı edemeyiz. Yukarıdaki sorduğunuz sorularda da gündemi ve gelişmeleri takip ettiğinizin belirtisidir zaten. Evet, Çarşamba Çayımız akıyor. Biz bakıyoruz. Dediğiniz gibi biz yetkililer, Bozkır’ın sorunları için bir araya gelerek hangi bir gün istişareler yaptık. Hiç yapamadık. Bozkır dışındakiler desen sadece ve sadece Bozkır’ın adını kullanarak şovmenlikyapıp duruyorlar.Bozkır için Başka ne yaparlar? Dediğiniz çok doğru biz varlıklarımıza sahip çıkmazsak birileri elbette çıkar. Biz hala sen ben kavgasına devam edersek, daha çok değerlerimizi de kaybedeceğiz. Gazeteniz aracılığıyla bende tüm ilçe yetkililerini birlik olmaya çağırıyorum. Bozkır’ı Bozkır’da yaşayandan başkası düşünmez. Dışardaki Bozkırlılar sadece Bozkır’ın adını kullanırlar. Bunu da herkes böyle bilsin. Zaten herkes her gerçeği ve her doğruyu söylemediği için Bozkır bu hale düştü.
Bozkır Postası: Valla başkan ne diyelim. Sen bizden fazla dertliymişsin. Ama sizi tebrik ediyoruz. Doğru bildiğinizi ve içinizden geçenler neyse aynen söylediniz. Bu konuda size kızanlar olacaktır. Ama o kızacak bu kızacak diye de konuşmamak Bozkır’a ve bölgesine zarar veriyor. Dediğiniz gibi yıldan yıla göç vere vere küçülüp gidiyoruz. Hatta halk bile böyle giderse yakında Seydişehir’in Mahallesi oluruz diyorlar. Anlayanlara bu tür söylemler ağır bir söylemler değil mi?
Ekrem Yıldız: Evet buradan şunu çıkarmak lazım. İsteyen, çalışan, uğraşan, birlikte hareket eden, memleketine bir şeyler kazandırmak isteyen siyasiler ve biz Sivil Toplum Kuruluş Örgütleri ayırım yapmadan beraberce hareket edersek devletin imkânlarından elbette daha fazlasıyla faydalanırız. Çevremizdeki ilçeler neler yaptırmıyor ki. Örneğin Seydişehir, dediğiniz gibi bende duyuyorum, ilçemizdeki bazı vatandaşlar: “Kerhende olsa ileride Bozkır Seydişehir’in mahallesi olur” dediklerini aslında, bu laf gerçekten ağır bir laftır. Tarihi bir ilçemize bu yakıştırmayı yaptıranlar utansın.
Bir Konuya daha değineyim. Evlenecek olan çiftlerin sağlık raporları Bozkır Devlet Hastanesinden verilmediğini birkaç muhtarımız söyledi. Evlenmek için Seydişehir’ e gidiliyormuş. Hâlbuki Bozkırımız coğrafi olarak çok geniş bir coğrafi konumdadır. Düğünlerin en çok olduğu bu dönemlerde, Seydişehir’e gidip gelmek vatandaşımıza zulümdür. İşte vatandaşımız: “Bozkır Seydişehir’in mahallesi olur” diye bu konular ve bu konulara benzer bir-çok şeyler için diyorlar. Seydişehir’e gidiş-geliş 200 km. uzaklıkta köylerimiz ve kasabalarımız vardır.Yazık değilmi? zamana, milli servete, şimdiye kadar Bozkır’da verilen bu rapor şimdi Bozkır’da neden verilmiyor? Asırlık, tarihi, bir ilçeyiz. Hiç anlam veremiyorum. Çok üzülüyorum bu konulara. Ben diyorum ki; tüm yetkililere, gelin vakit geçirmeden toparlanıp birlikteliğimizi sağlayalım.


Bozkır Postası: Sayın Başkan bize vakit ayırdığınız için size çok teşekkür ediyoruz.
Ekrem Yıldız: Sağolun bende Bozkır Postası Gazetesine teşekkür ediyorum ve iyiki Bozkır’da Bozkır Postası var diyorum. Yayın hayatınızda başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.