Recent Comments

Armutlu Gençleri İstanbul'u Fethetti


31 Ağustos 2012 günü saat 20:00'de yola çıkan gençler, 1 Eylül'de İstanbul'a ulaştı. Önce Sahabe-i Kiram'dan Eyub El-Ensari hazretlerini ziyaret eden gençleri, Eyüp'te köylümüz Av. Hüsnü TUNA karşıladı. Kahvaltıyı Fatih Belediyesi'nin sosyal tesislerinde yapan gençler, Panaroma 1453'e geçerek fethin çoşkusunu tekrar yaşadı. Tarihi yarımadada devam edilen gezide öncelikle Topkapı Sarayı ziyaret edildi.
 
Mukaddes Emanetler kısmı gezilirken duygusal anlar yaşandı. Saray gezildikten sonra Ayasofya Müzesi'ne geçen gençler, mimariye hayran kaldı. Sultan Ahmed Camii'de öğle namazını eda eden Armutlu gençleri, Tarihi Sultanahmet Köftesini yerinde tatma imkanı buldu. Yerebatan Sarnıcı'nın ardından Gülhane Parkı'nda biraz dinlenen gençler Beyazıt Meydanı ve Beyazıt Camii'yi gezdi.
 
Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa Bedesteni gezisinden sonra İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği'nin daveti üzerine akşam yemeği için derneğe geçildi ve yoğun gün bu şekilde tamamlandı...
 
2 Eylül sabahı kahvaltı için tekrar Fatih Belediyesi Sosyal Tesisileri'ne geçen gençler, kahvaltıyı yaptıktan sonra Miniatürk'ü gezdi.
 
Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret eden Armutlulular sarayda unutulmaz anlar yaşadı. Sarayı gezdikten sonra milyonların hayran olduğu Süleymaniye Külliyesi'ne geçildi. Fatih Camii ve Ulu Hakan Sultan II. Mehmed (Fatih) Han'ın türbesini ziyaret eden Armutlulu Öğrenciler alışveriş yapmak için Fatih semtindeki çarşıya geçtiler. Akşam üzeri yapılan boğaz turu ve meşhur balık-ekmek ile tura nihayet verildi.
 
Turun ardından İstanbul'a veda eden gençler, geziden memnun bir şekilde ayrıldı.
 
Köylümüz Av. Hüsnü TUNA, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği, rehberimiz Süleyman BÜTÜNER ve İstanbul'da okuyan öğrencilerimize desteklerinden dolayı web site yönetimi olarak teşekkür ederiz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.