Recent Comments

YÖNETİM SANATI



Büyük değişimler, büyük operasyonlarla gerçekleşebilir. Operasyonların çapı ve mahiyeti büyüdükçe kişi, gurup ve kitlelerin dirayetle yönetimi de o derece zorlaşmaktadır. Yönetimdeki başarı ekibin başındaki kişinin bilgi, birikim, donanımlarına ve oluşan kriz dönemlerinde krizleri yönetmedeki uygulama hamlelerine bağlıdır.
Yönetimdeki başarı neticede ekibin başındaki isme gelip dayanıyor, başarı veya başarısızlık onun hanesine yazılıyor. Başarılı dirayetliyöneticileri diğerlerindenayıran onları öne çıkaran 10önemli husus şöyle oluyormuş;
1 –En ani ve en büyük olaylar karşısında özellikle bir kriz sırasında sakin kalır, neşesini kaybetmez, herkesi sakinleştirirmiş.
2 –Hassas konularda çok yakın ve samimi davranarak, astların, takipçilerinin güvenini pekiştirir, başkaldırılarını önler, kendilerine de zarar verecek işler yapmamaları için onları dikkatle uyarırmış.
3 –Patronluk taslamaz, kibriyle kendini küçültmekten sakınır, tevazuuyla büyür, o ölçüde saygı görürmüş.
4 –İş dışında patron gibi değil, sıradan normal bir insan gibi yaşar, etrafına öyle davranır, kendine güveni ve bu samimi halleriyle takımını ekibini birbirine daha iyi kenetlermiş.
5 –İnandığı isimlerin arkasında durur, bunlar için yatırım yapar riske girer, bu yoldan güven kazanır, ekibini ve kendine güvenlerini güçlendirirmiş.
6 - Gerektiğinde astların zayıf yönlerini tamamlar, onları desteklermiş.
7 – Astların güçleri yönlerini över, iltifateder, hatta onların kendilerinin dahi farkında olmadıkları yönleri hakkında övgülerde bulunurmuş.
8 – Yaşadıklarından çıkardığı dersleri başkalarına daöğretir, hayati kararlarında kendi tecrübeleriyle onlara yol gösterirmiş
9 – Doğru şeyler yapar, doğru olanı yapmaya teşvik eder, söylediğiniyapar, yaptığını söylermiş.
10 –Ne olursa olsun, tereddüt etmeden gecikmeden, ertelemeden, bahane aramadan, hedefine odaklanır ve yapılması gerekeni yaparmış.
Kargaşa dönemleri büyük yöneticiler için büyük fırsatlara gebe olan dönemlermiş.
Unutmayalım! Doğru iş yapana YÖNETİCİ, İşi doğru yapana LİDER denir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.