Recent Comments

O ARTIK DEVLETE EMANET, YENİ BİR HAYATA ‘MERHABA’ DEDİ.



Seydişehir ilçesinde zihinsel ve bedensel özürlü 21 yaşında ki Ali Gültekin Kaymakam Tuncay Sonel’ in çabaları ile Akşehir de bir rehabilitasyon merkezine yerleştirildi.

Haftalık köy ve belde buluşmaları kapsamında yapılan ziyaretlerde, özellikle köydeki yetim ve öksüzlerin yanısıra engeli olan bireylerin tespit edilip, kayıt altına alınmasını ve hatırlanmak birgün değil hergün projesini yörede uygulamak isteyen Kaymakam Tuncay Sonel ve ekibi, Yaylacık Köyü ziyaretinde evleri gezerken bahçede iple bağlı şekilde perişan vaziyette gördüğü 21 yaşında ki Ali Gültekin’i ailenin karşı çıkmasına rağmen ısrarla birkaç kez aile ile görüşerek ve ailenin rızasını alarak devletin sıcak şefkatine kavuşturdu.

Kaymakamlığa ait minibüsle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına Seydişehir’de görevli Zafer Sevinç, Uzman Psikolog Şehmuz Yöntem ve Muhtar İsmail Portakalcıoğlu tarafından evinden alınarak, yeni hayatını geçireceği Konya Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Özel Akşehir Umut Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilerek yeni bir hayata ‘Merhaba’ dedi.

Anne Gülsüm Tekin Kaymakam Tuncay Sonel’e dua ederek “Allah’ım kimse başına vermesin benim başıma verdi. Onu göndermek çok zor oldu, bakamıyorum ama gidişine de dayanamıyorum. Ama Allah devletimizden razı olsun.” Diyerek uğurladı. Baba Mehmet Gültekin ise gelen heyetle rehabilitasyon merkezine kadar giderek oğluna eşlik etti.

Kaymakam Sonel “Kısa sürede Ali’nin devletin sıcak yuvasına kavuşmasında bize destek olan ve süreci hızlandıran Konya Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı’ya şükranlarımızı sunuyorum. Engeli olan bireylerimizin her zaman yanında olacağız. Seydişehir genelinde de hatırlanmak bir gün değil her gün projesi kapsamında ilçemiz genelindeki tüm engeli olan vatandaşlarımızı tespit edip, kayıt altına alıyoruz. Bunun için doktor, öğretmen, muhtar, imam, vakıf personeli, stk temsilcileri ile beraber kurduğumuz komisyonlar çalışmalara devam ediyor. Böylece otomasyon sistemi ile hangi köyümüzde, hangi mahallemizde engelli vatandaşımızın olduğunu bileceğiz ve yılın her günü onlara sahip çıkacağız.” Diyerek duygularını dile getirdi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.