Recent Comments

Konyalı kandırılıyor


Resim yazısı ekle

Mustafa Kalaycı, “İlk Organize Hayvancılık Bölgesi, Diyarbakır'da kurulmuş ve yüzde 95'i tamamlanmıştır. Durum böyleyken ilk defa kurulacak söylentileri Konya'yı kandırmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, damızlık sığır işletmesi yatırımları ile organize hayvancılık bölgesi konularında soru önergesi verdi. Soru önergelerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle veren MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, sığır yetiştiriciliğinde 25 ilin desteklenirken Konya'nın mağdur edildiğine dikkat çekti.
“13 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Konya’ya yer verilmemiştir” diyen Milletvekili Kalaycı, “Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde, 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli süt sığırcılığı işletmesi yatırımlarına, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Bayburt ve Gümüşhane illerinde, 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletme yatırımlarına, 2013-2015 yıllarında aşağıda belirtilen oranlarda hibe desteği verilmesi kabul edilmiştir. 25 ilde önemli bir destek sağlanırken, Konyalı üreticiler yine mahrum bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Kalaycı, damızlık sığır işletmesi yatırımlarıyla ilgili şu soruları sordu; Geniş çayır ve mera alanlarına sahip Konya bu iller arasında neden yer almamakta, Konya’daki üreticiler bu hibe desteğinden neden yararlandırılmamaktadır? Bu desteklerin verilmesinde hangi kriterler, illerin hangi özellikleri aranmaktadır? Konya’ya neden haksızlık yapılmaktadır? Konya’nın eksiği nedir? En önemli neden Konya’nın iktidarınızda sahipsiz olması mıdır? Bölgecilik yapmaktan ve ülkemizi et, hayvan, hatta kurbanlık, ot ve saman ithal etmek durumunda bırakan yanlış politikalarınızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?”
İLK HAYVANCILIK BÖLGESİ DİYARBAKIR'DA KURULDU
21 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen bir konferansta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun “Karatay'da Organize Hayvancılık Bölgesi kurulmasıyla ilgili karar imzadan çıktı. Bu kararla ilk defa Türkiye'de Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak" sözlerini hatırlatan Milletvekili Kalaycı, ilk defa kurulacak organize hayvancılık bölgesinin Konya olmadığını belirtti.
Milletvekili Kalaycı, “Konya 10.Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarının 14 Mart 2012 tarihli açılış töreninde yaptığınız konuşmada; Konya'da “Organize Seracılık Bölgesi” ve “Organize Hayvancılık Bölgesi” kurulacağı konusunda müjdeler vermiştiniz. Dışişleri Bakanı “karar imzadan çıktı” derken, siz bu sözü yalanlarcasına, ancak bölge sayısını ikiye çıkararak “kurulacak” demiştiniz. Bir geldiğinizde herhalde 3 ayrı bölge kurulacağını müjdelersiniz.
Sonuçta Konya için bir şey değişmiyor. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Diğer taraftan, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı’nın; 2009 yılında temeli atılan Diyarbakır Organize Hayvancılık Bölgesinin yüzde 95'inin tamamlandığı, altyapı için 25 milyon lira harcama yapıldığı, 2 ay sonra hizmete açılacağı, sayenizde Türkiye'nin ilk organize hayvancılık bölgesinin kurulmakta olduğu açıklamaları basında yer almıştır” dedi.
Milletvekili Mustafa Kalaycı, konuyla ilgili ise Bakan Mehdi Eker'e şu soruları sordu: “Türkiye'de Organize Hayvancılık Bölgeleri nerelerde kuruluyor? Alınmış bir karar var mıdır? İlk defa Konya’da kurulacağı sözleri, kandırmak için mi söylenmiştir? İki sene önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun imzadan çıktı dediği, Karatay'da Organize Hayvancılık Bölgesi kurulmasıyla ilgili karara ne oldu? İptal mi edildi? Kayıp mı oldu? Ya da Bakan yanlış bilgi mi verdi? Konya'da Organize Seracılık Bölgesi ve Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacağı konusunda geçen yıl verdiğiniz müjdeler suya mı düştü? Konya’ya hep söz verme yerine, hizmet vermeyi düşünüyor musunuz ? Konya’ya bu bölgelerin kurulmasını engelleyenler mi var? Yoksa, iktidarda Konya’ya sahip çıkan mı yok?”
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.