Recent Comments

SPOR yapmak BAŞARMAK tır



OKUMAK Doldurur KONUŞMAK Hazırlar YAZMAKOlgunlaştırır.
                Hayatta her şeyin en rahatını en kolayını değil en faydalısını düşünen, başaran insan mutlu olur. Hata yapmayan insan hiçbir şey yapmayan insandır. Başarısız olmak, ilerde başarılı olmanın ilk halkasıdır.(Benjamin Franklin; Hiç başarısız olmadım. Sadece işe yaramayan binlerce fikrim oldu)
                Bu anlamlı sözlerden ilham alarak Çocuklarımız için sorumluluk almak ödevi yapmak vede organize olmak üzere düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, Çocukken ya da gençken yapılan ev ödevleri, sorumluluklar, öğrenilen dersler ve beceriler insana hayatını boyunca faydalı olacaktır. Bir insanın olabileceği en önemli şeylerden biri eğitimli bir kişi olmasıdır. En temel matematiği bile öğrenmek insanı aldatılmaktan korur. Yüksek matematik ise işleri daha iyi düşünmeyi daha iyi yönetici olmaya yardımcı olur.
                Anlayarak okumayı öğrenmek hayatta birçok şeyin
anahtarıdır. Bankadan Kredi alırken Ev ve arabayla ilgili bir sözleşme okurken bunu anlamanız gerekir. Ayrıca anlayamadığınız bir şeyleri imzalamak büyük problemlere neden olabilir. Mesela anlamadığınız bir iş akdini imzaladığınızda başınıza gelebilecek olanları bir düşünün.
                Anlayarak iyi okumayı öğrenmek insana yaşamı boyunca, okurken keyif almanın yolunu açabilir. Zihin ve gözler birleşip, okumanın zevkine varıldığında insanın hayatı değişebilir. İnsanın her şeyin bir şeyini ama bir şeyin her şeyini bilmesi o insana zevk verir.
                İyi yazmayı öğrenmek de benzer şekilde önemlidir. Eğer anlatmak istediğiniz bir bilgiyi ifade ediyorsanız ve okuyanların anlayabilecekleri bir şekilde yazamıyorsanız o zaman okuyucuyu kitlesini kaybedersiniz. İyi yazmak güzel yazmak önemlidir.
                Organize olmak da hayatı daha iyi yapar.Birçok kimsenin bildiği gibi dağınık olmak kişiyi makamından, mevkisin den, işinden edebilir. Ayrıca sorunlara neden olabilecek kötü ve içine sinmeyen acele kararlara yol açabilir.
                Organize olmaya işinizde evinizde ofisinizde ya da mutfağınızın duvarına bir takvim asarak başlayabilirsiniz. Düzenli olarak bakabileceğiniz ve güncelleyebileceğiniz bir yerde bulunmasına dikkatediniz. Bu öğrenciler için olduğu kadar, büyükler içinde geçerlidir. Önemli bir şeyin tarihini kaçırmak telafisi mümkün olmayan durumlara sebep olabilir.
                Duvar veya masa takvimleri önemli bilgiler, bitiştarihleri, dönüm noktaları ve hatta ailenin ve diğer kişisel etkinliklerin tümü ile doldurulmalıdır. Bu işleri yapmanın bir başka yoluda Google takvimi ve ajandası gibi internet üzerinde kolayca güncellenerek yapılabilir.
                Ev ödevi yapmak ve organize olmak sadece öğrencilik döneminde önemi olan bir şey değildir.Hayat boyu gerekir. Ayrıca öğrenmek için geçdeğildir. Daha iyi organize olmak için asla geç değildir.Bu alışkanlıklar insanın hayatını olumlu yönde etkileyecektir.
                Herkes Spor yapar ama sorulunca spor nedir? başlar düşünmeye! Biz söyleyelim; Spornedir? SistemProgram OrganizasyonRekor yani başarıdır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.