Recent Comments

BOZKIR’DAN NE İSTİYORLAR?

Bozkır ve Çevresi Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz; yaptığı yazılı basın açıklaması ile Bozkır’ın 3. dereceden 4. Dereceye düşmesi sebebi ile danıştaya vermiş oldukları evraklarla işlemleri başlattığını bildirdi.

Bozkır kendi içinde bir güçtür. Bu gücün varlığından rahatsız olanlar vardır. Biz gücümüzün farkındayız ve bu gücü veren sonsuzluğun sahibi yüce Allah’a şükür ediyoruz.
Suyu sert ve insanı sert olan Bozkır bu ayrıcalığını Yaratanına borçlu olduğunu bilir ve yanlış yapmamaya özellikle dikkat eder.
Bozkır’ın Hulâya Çayı - Ulu Çayı ya da şimdiki adıyla Çarşamba Çayı bilinen tarihiyle dokuz bin yıldır akmaktadır. Buradaki suyu sert, insanı mert özelliği o zamanlardan bu zamanlara kadar getirdiğimiz bir haslettir. Biz ayrıcalığımızı her konuda olumlu ya da olumsuz olarak biliyoruz.
Öteden beri Bozkır’ı küçültmek gibi bir uygulama sürekli yapılmaktadır. Çok değil çocukluk gençlik yıllarım arasında Bozkır’da sürekli söylenen bir söz vardı: “Yetmiş iki pare köyümüz var.” Bu gün için küçüle küçüle kırk köy ve on belediyelik beldeye dönmüş. Köylerimiz gittiği gibi bu gün içinde başka uygulamalarla küçültülmeye devam edilmektedir. Hapishane kaldırıldı. Bozkır’dan ekmek yiyen on kişinin ekmeği kesildi. Askerlik Şubesi kapatıldı, Seydişehir’e devredildi. Bu gün için askerlik için müracaat edenin sayısı Seydişehir’den fazladır. Taşkent ya da Hadim bizden daha fazla mı insanı askere gönderiyor, ya da yoklamaları yapılıyor.
Milli Eğitim zorunlu hizmet bölgesi olmaktan çıkarılmıştır. Bozkır’ı küçültürken zorunlu hizmetten Bozkır’ın çıkarılması sanki Bozkır ile alay edildiği izlenimini vermektedir.
Bozkır için yapılan bu uygulamaya birde İçişleri Bakanlığımız tuz – biber ekerek 18 Temmuz 2013 tarih ve 28711 sayılı TC. Resmi Gazetesi 2. Ek de İlçe Sınıflar cetvelinde Bozkır 3. dereceden 4. dereceye düşürülerek birçok haklardan daha mahrum edilmiş olduk.
Aklıma şöyle bir soru takıldı ve kendi kendime düşünmektense sesli düşünerek bu soruya cevap arayayım dedim.
26 Ağustos 2013 tarihinde Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı ve Bozkır Dernekleri Federasyonu olarak tam kadro KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile dört buçuk saat süren bir ziyarette bulunduk. Sorunumuz Bozkır idi ve on beş maddelik Bozkır’a yapılmasını istediğimiz dileklerimizi ilettik. Babaoğlu tam bir babaoğlu. Yiğit bir Türk evlâdı. Bize Bozkır için yapılması gereken maddelerimizin üzerinde tek tek durdu. Kendilerine bu satırlar aracılığı ile teşekkür ediyorum Bozkırım adına.
Babaoğlu ile su konusunda sohbetimiz devam ederken, şöyle bir konu geçti aramızda. Bozkır’dan gelen sular ile Konya ovasının sulama işlere tamamlanamaz. Daha çok su için başka kaynaklara ihtiyaç var dedi. Hatta ben Atatürk döneminde yapılan bir proje olan Dicle’nin sularının Konya Ovasına akıtılmasıyla ilgili düşüncelerimi söyledim. Buradan şu sonucu sonra kendi kendime düşünerek şöyle bir karar verdim. Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun Konya’nın elli yıllık su ihtiyacının karşılandığını söylemesi pek inandırıcı gelmedi bana. Keşke politika yapacağız derken gerçekleri göz ardı etmesek.
Hayal gibi gelebilir ama Konya’nın su ihtiyacı için Bozkır’ı küçülte küçülte Dedemli gibi göçe zorlayarak Bozkır – Çat – Dere – Sorkun – ve Karacahisar’ı Bozkır Barajı adı altında yeni bir oluşuma mı dönüştürmek istiyorlar. Beni bu düşünceye iten sebepte bütün sular Bozkır’dan çıktığı halde Bozkır’ın susuz kalması ve buna hala çözüm bulunamamış olmasıdır. Şu anda Bozkır 278 PH lık yüksek derecede sert su içmektedir. Bu hak mıdır?

Bozkır Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Uyar’a telefon ettim. KOP Başkanımız Mehmet Babaoğlu ile Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı ve Bozkır Federasyon Yönetim üyesi otuz kişi ile önce Zengibar’a giderek orada öğrencileri ile çalışma yapan arkadaşım Yard. Doç. Dr. Osman Doğanay’ı ziyaret etmek ve oradan çıkacak tarihi eserlerin Bozkır’da sergilenmesi için bir arkeoloji müzesi açılmasının sağlanması için girişimlerde bulunmaktı. Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar bu konuyla ilgili hapishanenin bu iş için kullanılması konusunda gerekli bakanlıklarla yazışmalarını yaptığını biliyordum. Daha sonra Sarot Gölüne gidilerek gerekli incelemelerin özellikle Babaoğlu’nun bir kere daha yapmasını sağlamaktı. Konuyla ilgili Mustafa Uyar Bozkırımı çok seviyorum yemeklerimizi dağda yiyelim diyerek heyecanını benimle paylaşmıştı. Mustafa Kalaycı Vekilimizin o tarihte yapacağımız geziye katılacağını da söylemeliyim. Ama vekilimizin birden Romanya’ya gitmesi gerektiğinden programımız başka bir tarihe ertelendi. Bu arada KOP Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nun Bozkırlılara aracılığımız ile söylediği şu sözlerini aktarayım. Bozkır’a sahip çıkın, oraları terk etmeyin. Görüyorum ve söylüyorum: Gelecek suyun olduğu yer olan Bozkır’dadır. 
Şimdi Bozkır’ımızın bu yalnızlığından kurtulması için bir adım atmamızın elzem olduğunu gördüm. Hemen Federasyon yönetimini toplayarak neler yapabiliriz konusunu görüştük. Yönetimdeki arkadaşlarım biz Bozkır için varız ve Bozkır’ın 3. Dereceden 4. Dereceye düşürülmesini yargıya taşıyalım istedik. Konuyla ilgili Belediye Başkanımız Mustafa Uyar’ı aradım. Aynen şu ifadeyi kullandı. Bozkır’ımı çok seviyorum. Ne gerekiyorsa yapalım. Yargı giderlerini vallahi cebimden ödeyeceğim. Başkanımızın Bozkırımıza sahip çıkması heyecanını aynen paylaştık.
Yargı için iki isim var bizim için birincisi Üstadımız Avukat Kayhan Selek ağabeyim, ikincisi de Bozkır Dernek Başkanlığı yapan sevecen ve yardımsever avukatımız Ruhsar Tanrıkulu. Biz Federasyon olarak Bozkır’da ki resmi ve özel kuruluşlara Bozkır’ın gelişmesiyle ilgili hazırladığımız yazımızı gönderdik. Mustafa Uyar Başkanımızın yardımlarıyla süresinin geçirtmeden evrakların cevabını aldık. Avukat Kayhan Selek ağabeyde Danıştay’a sunulmak üzere verilere dayalı olarak gerekli çalışmaları yaptı. Bana da düşen; Federasyonumuzun bana verdiği yetkiyi kullanarak Bozkır’ımızın hakkını aramak.
Danıştay’a sunulmak üzere hazırladığımız evraklarımızı adliyeye vererek resmi işlemleri başlatmış oldum. 17.09.2013 tarih ve 2013 / 1313 sayılı evrak ile davayı açtık. Bozkır’ın itibarının geriye verilmesi için bütün Bozkır’lı hemşerilerimi birlik ve beraberliğe davet ediyorum.
Biz Federasyon olarak hiçbir siyasi partinin oluşumu değiliz. Biz Bozkırımızın yanındayız. Bozkır’da yaşayan, Bozkır dışında yaşayan nerede olurlarsa olsunlar Bozkırlıyım diyen herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Parti farkı gözetmeksizin hepimizin birlik içinde olacağımızı biliyorum. Bozkır’lı zor günlerin adamıdır. Bozkır’lı olmak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığımızı Yaratıcımızın izni ile haklı olduğumuzu bilerek kullanalım.    
Bu vesile ile Federasyonumun yönetimi olan Çat, Dere, Sorkun ve Karacaardıç Dernek Başkanı arkadaşlarıma, canla başla Bozkır için gövdesini ortaya koyan Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar’a, üstadım Avukat Kayhan Selek Bey’e, Avukat Ruhsar Tanrıkulu’ya, Bozkır Basınının değerli temsilcileri olan Yunus Yılmaz’a ve Yılmaz Katuk’a internet sanal ortamında Bozkır’ın nabzını tutan diğer haber sitelerine ve en önemlisi Bozkırımızın vefakâr cefakâr devletine içten bağlı hemşerilerime teşekkür ediyorum.
                                                                                                              Burhan YILMAZ
                                                                              Bozkır Ve Çevresi Dernekler Federasyon Başkanı
Tel: 0 535 572 90 10
Adres: Sahipata Mah. Ahmet Küçükarmağan Sok. Nu: 3 / 6
Meram – KONYA
Dernek Tel: 0 332 353 90 23

           
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.