Recent Comments

Ahırlı'nın adının değişmesi için kanun teklifi

Ahırlı'nın adının değişmesi için kanun teklifi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve arkadaşları, Konya'nın "Ahırlı" ilçesinin adının "Toros" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.
TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifin gerekçesinde, şunları kaydedildi:

"Ahırlı İlçesi 20 Mayıs 1990 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 3644 sayılı 130 İilçe Kurulması Hakkında Kanun ile Konya'da kurulmuştur. Konya Valiliği'nin 31 Mart 1992 tarihli İçişleri Bakanlığı'na yazdığı yazıda Ahırlı isminin 'Ahır' kelimesinden türemiş olduğu ve bu ismin aşağılama ve yadırgamalara neden olduğu, bu bakımdan ilçenin ve belediyesinin isminin, ilçenin Toros Dağları eteğinde bulunması sebebiyle Ahırlı Belediyesi'nin 20 Ocak 1992 tarihli kararıyla 'Toros' olarak değiştirilmesi talep edilmiştir. Ancak 1992 yılında Kanun olarak TBMM'ye sevk edilmiş ve dönem içinde yasalaşamadığı için iade edilmiştir.

Halen, Ahırlı isminin türetildiği kelimeden kaynaklı halkın rahatsız olduğu, yapılan araştırma ve anketlerde de yüzde 93 oranında isim değişikliğinin ısrarla arzulandığı tespit edilmiş ve yine Ahırlı Belediye Meclisi 10 Mayıs 2012 tarihinde mevcut Ahırlı isminin Toros olarak değiştirilmesi Meclis kararını oy birliğiyle ile almıştır.



Söz konusu nedenlerden dolayı halkın acil ve haklı talebi doğrultusunda, ilçenin yöreye de uygun bir adla anılması amacıyla bu kanun teklifi hazırlanmıştır."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.