Recent Comments

BOZKIR’DA SİYASET HIZLANIRKEN

Küçük yerleşim yerlerinde en büyük “alışkanlıklardan” birisi de maalesef spekülasyonlardır.  Belki de “spekülasyonların” içinde en masumu ve zevklisi de siyasi spekülasyonlar.  Bozkır’da yerel seçimler yaklaştıkça siyasi hava da ısınıyor ve spekülasyonlar artıyor.


Bozkır’da seçimler yaklaştığı için; Bayram tatillerinde yaşanan hareketlilik dışında bütün sene süren yalnızlığının avuntusu siyasi kulislerde yaşanan gelişmeler oluyor. Belediye başkanı aday adaylarının, muhtar adaylarının halkın içinde boy göstermesi ve yansıttıkları heyecan herkeste bir kıpırdanmaya dönüşüyor.  Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu devletlülerimiz de seçim gazıyla Bozkır toprağını arşınladıkça umutlarımız birdenbire yeniden canlanıyor. Çocukça bir hevesle “Acaba Bozkır kefeni yırtacak mı?” demeye başlıyoruz.. 

Son günlerin umutları yeşerten seçim gündemine yeni ve genç isimlerin dahil olması zaten var olan çocukça heyecanımızı daha da artırdı. Malum “bilindik ve alışıldık” mahfillerin her seçimde mutlaka yer tutmaya çalışan isimlerle eski adaylardan “yeni aday” çıkarmaya çalışmasını müflis tüccarların eski defterleri karıştırmasına benzetiyoruz. Yeniliğin her şeye üstün gelmekte olduğu bir çağda bit pazarında bizi kurtaracak “başkanı” arayanlar var. İşin doğrusu sadece zavallı topluluklar “kurtarıcı” bekler.   Müflis olmasalar bile bizim “tüccarlar” bize “bizim içimizden olmayanları” kurtarıcı aday olarak sunacaklar, biliyoruz.  Dileriz Bozkırlılık ruhu “tüccarlık” ruhuna üstün gelenlerimiz bu denklemin dışında yer tutarlar. Çünkü kimse tek bir kişinin Bozkır’ı tek başına kurtarabileceğine inanmıyor.  Yerel yönetim koltuğunun adaylarının “kurtarıcı” olmasına hacet yok, Bozkır’ı birleştirmeyi başarabilsinler yeter, ortak akıl ile hareket etsinler yeter.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN YENİ İSİMLER

Belediye başkanlığı aday adaylığını ilk açıklayan isimlerden olan Ali Çelik “Ben değil biz olacağız” diyor, birliğe vurgu yapıyor;  “Gerekirse Bozkır’a hizmet alabilmek için Ankara’ya çadır kuracağız” diyor, “Bu görevi benden daha iyi yapabileceğine inanacağım birisi çıkarsa, seve seve çekilirim” diye de ekliyor. Ne yalan söyleyelim,  bunları duymak hoşumuza gidiyor. Medeni cesaret göstererek aday adayı olması en azından “aday adaylığı stratejilerini” baştan sona etkileyen hayırlı bir gelişme oldu. Halkın içinden birilerinin bu göreve talip olması sevindirici. Yolu açık olsun diyoruz.

Öte yandan geçtiğimiz hafta; Bozkır Gündem Gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta olan Nuri Yüceer ağabeyimiz de memleket ziyaretleri sırasında bizi de onurlandırıp, belediye başkanlığına adaylık niyeti olduğunu belirtti. “Bozkır yalnız Bozkır’dan ibaret değil” diyor “Bozkır’ın esas potansiyeli yeni projelerle ortaya çıkacak” diyor. Kendisi İstanbul’dan geldiği için işinin zorluğuna dikkat çekince Bozkır derneklerindeki kariyerinden ve Bozkır için çabalarından bahsediyor. “Eğer Bozkır Dernekleri ve Vakıfları Federasyonu öncülüğünde aday adaylarının katılacağı tarafsız bir açık oturum organize edilirse, kendisini ve projelerini aktaracağını ve Bozkır’lının bunlar için kendisine fırsat vereceğini düşündüğünü” söylüyor. Açık oturum fikri tam isabet bir fikir, dileriz ilgili kurumlar buna ön ayak olurlar, böylelikle aday adaylarını “tanımayanlar” daha yakından tanıma fırsatı bulurlar.  Sayın Nuri Yüceer’e de girmiş olduğu bu yolda hayırlı olsun temennilerimizi iletiyoruz.
Aday adaylarının çokluğu bir zenginliktir, Bozkır için bir fırsattır aynı zamanda. “Kim kazanırsa ben kazanırım?” diye değil“Kim kazanırsa Bozkır kazanır?” diye düşünerek bir seçime gireceğiz.  Adı geçen bir çok aday var ama henüz kesin aday olup olmadıklarından haberimiz olmadığı için onlarla ilgili haberleri sonraya bırakıyoruz. Bakalım siyasi kulislerde başka neler konuşulacak? Duyduklarımızı ve düşündüklerimizi aktarmaya devam edeceğiz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.